Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır ? I HATAY YEMEKLERİ I

Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır ? Dünya’nın en güzel şehrinden muhteşem bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, Yüksük Çorbası yapımı karmaşık görünebilir ama aslında çok kolay, biraz zaman alır, ancak ortaya çıkan lezzet muhteşemdir, sizler için özel olarak hazırladığımız enfes yemeklerden yüksük çorbası tarifi

Adı çorba da olsa tarifi gördükten sonra bence yemek demek daha doğru olur, Eğer daha önce tatma fırsatı bulamadıysanız ısrarla tavsiye ediyorum. Yine mi çok konuştuk buyurun doyurucu ve lezzetli yüksük çorbasının tarifine geçelim.



Yüksük Çorbası Malzemeleri:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı salça
1,5 litre et suyu
- 2 çay bardağı nohut


Hamur malzemeleri :

- 4 çay bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 1 adet yumurta
- Tuz


Harç malzemeleri :

- 1 adet orta boy soğan
- 200 gram kıyma
- Karabiber

Yüksük Çorbası Tarifi :


Bir gece önceden nohutları ıslatalım, (yada hazır haşlanmış nohut kullanabilirsiniz,) sonra nohutları haşlayıp suyunu süzün. Bir karıştırma kabında kıyma, ince ince doğradığınız soğanı ve karabiberi bir güzel yoğurup harcını hazırlayın.


Ayrı bir kaba un ve tuzu alıp eleyin ortasını havuz gibi açın içine yumurta ve suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun ve bir süre dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurdan bezeler alın mantı hamuru  şeklinde açın, açtığınız hamurdan baş parmağının ucu kalınlığında kareler kesin. Kare hamurların ortasına daha önce hazırladığınız harçtan koyup çapraz bir şekilde üçgen gibi kapatın. Diğer iki ucu serçe parmağınız etrafında birleştirip yüzük biçiminde kapatın. 

Bildiğimiz mantı işte...!!! 

        Kalan hamur parçalarını da küçük parçalar halinde keserek kızartıp çorba içerisine ekerseniz, çıtır ve ayrı  bir lezzet katarsınız.

Büyük ve genişçe bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynayan et suyunun içerisine nohutları ve hazırladığınız hamurları içine ilave edin. Çıtırları da burada ekleyelim,  Hamurlar pişinceye kadar pişirin. bir tavada tere yağını eritip salça ve naneyi kavurun, kaynayan çorbaya veya servis yaparken tabakların üzerine dökün. Muhteşem lezzet Yüksük Çorbası bazıları Mantılı Çorba'da diyorlar  servise hazır.

Afiyet olsun.

Yorum Gönder

5 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Yanıtlar
    1. Afiyet olsun efendim, sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler...

      Sil
  2. Hatay'ın olmazsa olmazıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun efendim, sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler...

      Sil
  3. Hatay'ın muhteşem düğün yemeğidir

    YanıtlaSil

Below Post Ad