Sürk Nasıl yapılır ? diye
internette aranırken geldiğiniz sayfada sizlere Sürk tarifini en
kolay şekilde anlatacağım, anlatacağım kolay sürk tarifiyle
hepiniz Hatay’ın yöresel lezzetlerinden sürk
kolayca yapacaksınız,
Sabah
kahvaltılarımız şenlenecek, tarif Hatay Sürk tarifi Arsuz ‘dan en
güzel tarif orda dediler, yerinden öğrendik, yaptım ben çok beğendim, umarım
sizlerde beğenirsiniz, Sürk taze
çökeleğin içine çeşitli baharatlar konularak yoğurularak yapılan bir tür peynir
çeşididir. Sürk güneşte kurutulan birinci kalite özel yapılmış ev yapımı
bir çökelektir. İsterseniz biraz küflendirilir ya da taze yenir.
Sürk Malzemeleri
2 kg çökelek
1 yemek kaşığı biber salçası ( isteğe bağlı olarak acı olabilir )2 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı kimyon
Evdeki en güzel ve derince bir kaba çökeleği ve diğer bütün malzemeleri koyarak
güzelce yoğurun, karışımın güzel olduğuna kanaat getirince, çökelekten avuç
büyüklüğünde alıp yuvarlayın.
Bir tepsinin
içine gazete hatta kağıt havlu koyun, kağıt havlu üzerine yuvarladığınız
çökeleği sıralı şekilde dizin.
Çökeleklerin
üzerini ince bir bez veya tülbent ile örtün ki sinek ve kuşlar konmasın.
Tepsiyi güneş
gören havalı olan bir yere koyun. Her gün altındaki gazeteyi yada kağıt havluyu
değiştirin.
Zaten üç günde
kurur. Çatlaklar oluşursa elinizle düzeltmeye çalışın, çok da zorlamayın,
Ben çok kuru
sevmiyorum, biraz yumuşak kalması kıvamın ve içerisindeki baharatların tadını
daha lezzetli kılıyor.
Kuruyan sürklerimizi isterseniz streç
filmle sarıp kaldırabilirsiniz, yada sürklerimizi
kavanoza yerleştirin, üzerine zeytin yağı dökerek buzdolabında koyun.
Kolay sürk tarifi bu kadar, aylarca kalabilir. Afiyet
olsun.
Son derece başarılı, seviyorum HAtay'ımı
YanıtlaSilHerşeyiyle çok güzeldir Hatay'ım
SilYAptım ve çüm güzel oldu teşekkürler
YanıtlaSilKavanoza konulmuş küçük boydaki sürkler süper görünüyor
YanıtlaSilHarika bir kahvaltılık
YanıtlaSil