Patates kızartması herkesin severek tükettiği
özellikle çocuklarımızın çok sevdiği yemeklerdendir.
Sağlığımız ve kilo kontrolü için patates kızartmasını
çok sık tüketmemekte fayda var.
Bu durumda fırında patates kızartması tarifi
imdadımıza yetişiyor.
Peki fırında da tavada olduğu gibi çıtır çıtır ve lezzetli patates kızartması yapmak
mümkün mü? Elbette mümkün.
Fırında çıtır çıtır patates kızartması yapmanın belli püf noktaları var. Bu püf noktaları ile adım adım anlattığımız tarifimizi deneyin. Bundan sonra patates kızartmasını başka türlü hazırlamak aklınızdan bile geçmeyecek.
Fırında Patates Kızartması Malzemeleri
6 adet orta boy patates
1 çay bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam kimyon
1 tutam toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu
Fırında Patates Kızartması Tarifi
1. Patateslerin kabuklarını soyun ve güzelce yıkayın.
2. İnce ince dilimleyin.
3. Derince bir kaba 1 çay bardağı sıcak su, 2 yemek
kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Karbonat ve tuz sıcak suda
eriyene dek karıştırın.
4. Üzerine soğuk su ilave edin.
5. Olabildiğince ince dilimlediğiniz patatesleri su
eklediğiniz kaba alın.
6. Karbonat ve tuz eklenmiş suyun içinde patates
dilimlerini 15 dakika bekletin.
7. Sürenin sonunda patatesleri süzün ve bol suda
yıkayın.
8. Fırında patates kızartması yaparken en önemli püf
noktalarından biri patates dilimlerinin çok iyi şekilde kurutulmuş olması.
İyice suyu süzülen patatesleri temiz bir mutfak havlusunun içine alıp güzelce
kurutun.
9. Derin kabınızın içine patates dilimlerini alın.
Üzerine 2 paket kabartma tozu ekleyip, harmanlayın.
10. Patates dilimlerinin üzerine 2 yemek kaşığı
zeytinyağı gezdirin ve yine harmanlayarak karıştırın.
11. Ayrı bir kapta baharat karışımını hazırlayın. Patateslerin
çıtır olması için tuz eklemeniz önemli. Baharat karışımına 1 yemek kaşığı kadar
tuz ekleyin.
12. Diğer baharatları damak zevkinize göre
belirleyebilirsiniz. Arzunuza göre kimyon, köri, toz biber, karabiber,
zerdeçal, sarımsak tozu, kekik ve biberiye ekleyebilirsiniz.
13. Hazırladığınız baharat karışımını da patates
dilimlerine ilave edin ve yine güzelce karıştırın.
14. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine patates
dilimlerini yerleştirin.
15. Fırını 220 derecede fan açık şekilde ısıtın. Üst
ızgarayı da çalıştırın. Tepsiyi fırına yerleştirin.
16. 10 dakikada bir patatesleri karıştırarak eşit
şekilde kızarmalarını sağlayın.
17. 3 – 4 kez karıştırarak yaklaşık 30 – 35 dakika
pişirin.
18. Patates dilimlerinin her tarafı güzelce kızardığında fırında patates kızartması hazır!
Afiyet olsun. Sonuçlar için yorum yaparak bildirimde
bulunabilirsiniz