Fırında Patates Kızartması Tarifi

Patates kızartması herkesin severek tükettiği özellikle çocuklarımızın çok sevdiği yemeklerdendir.





Sağlığımız ve kilo kontrolü için patates kızartmasını çok sık tüketmemekte fayda var.

Bu durumda fırında patates kızartması tarifi imdadımıza yetişiyor.

Peki fırında da tavada olduğu gibi çıtır çıtır ve lezzetli patates kızartması yapmak mümkün mü? Elbette mümkün.

Fırında çıtır çıtır patates kızartması yapmanın belli püf noktaları var. Bu püf noktaları ile adım adım anlattığımız tarifimizi deneyin. Bundan sonra patates kızartmasını başka türlü hazırlamak aklınızdan bile geçmeyecek. 

Fırında Patates Kızartması Malzemeleri

6 adet orta boy patates

1 çay bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı karbonat

2 yemek kaşığı tuz

2 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam kimyon

1 tutam toz biber

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı karabiber

Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu

Fırında Patates Kızartması Tarifi

1. Patateslerin kabuklarını soyun ve güzelce yıkayın.

2. İnce ince dilimleyin.

3. Derince bir kaba 1 çay bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Karbonat ve tuz sıcak suda eriyene dek karıştırın.

4. Üzerine soğuk su ilave edin.

5. Olabildiğince ince dilimlediğiniz patatesleri su eklediğiniz kaba alın.

6. Karbonat ve tuz eklenmiş suyun içinde patates dilimlerini 15 dakika bekletin.

7. Sürenin sonunda patatesleri süzün ve bol suda yıkayın.

8. Fırında patates kızartması yaparken en önemli püf noktalarından biri patates dilimlerinin çok iyi şekilde kurutulmuş olması. İyice suyu süzülen patatesleri temiz bir mutfak havlusunun içine alıp güzelce kurutun.

9. Derin kabınızın içine patates dilimlerini alın. Üzerine 2 paket kabartma tozu ekleyip, harmanlayın.

10. Patates dilimlerinin üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve yine harmanlayarak karıştırın.

11. Ayrı bir kapta baharat karışımını hazırlayın. Patateslerin çıtır olması için tuz eklemeniz önemli. Baharat karışımına 1 yemek kaşığı kadar tuz ekleyin.

12. Diğer baharatları damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Arzunuza göre kimyon, köri, toz biber, karabiber, zerdeçal, sarımsak tozu, kekik ve biberiye ekleyebilirsiniz.

13. Hazırladığınız baharat karışımını da patates dilimlerine ilave edin ve yine güzelce karıştırın.

14. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine patates dilimlerini yerleştirin.

15. Fırını 220 derecede fan açık şekilde ısıtın. Üst ızgarayı da çalıştırın. Tepsiyi fırına yerleştirin.

16. 10 dakikada bir patatesleri karıştırarak eşit şekilde kızarmalarını sağlayın.

17. 3 – 4 kez karıştırarak yaklaşık 30 – 35 dakika pişirin.

18. Patates dilimlerinin her tarafı güzelce kızardığında fırında patates kızartması hazır! 

Afiyet olsun. Sonuçlar için yorum yaparak bildirimde bulunabilirsiniz


Bu yazı hatayyemektariflerim grubunca yazılmıştır...

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad