Hatay Yöresel Lezzetlerinin en başında gelen İçli Köfte tarifini sunacağım size,
vereceğim tarifle kolayca yapacaksınız.
Yine tariflerimiz de öyle hassas terazi falan bulundurmanıza gerek yok, tariflerimiz ev hanımların göz kararıyla yapabilecekleri şekilde, yine malzemelerimiz de öyle şehirdeki bütün marketleri, baharatçıları gezmenize de gerek yok kele, bizimle tarifler son derece kolay, hatayyemektariflerim.blogspot.com ailesi olarak sizlere olabildiğince yapımı kolay, malzemelere ulaşılması kolay tarifleri sunmaya çalışıyoruz, yine birçok tarifi özünden, işin erbabından ustasından öğrenip sizlerle paylaşıyoruz, sizlerde sayfamızda yayınlanmasını istediğiniz tarifler varsa İLETİŞİM bölümündeki adresimizden bizlere tariflerinizi lütfen yollayın, buradan yayınlayalım.
BURADAKİ yazımda da
sizlere sac oruğu tarifi vermiştim dilerseniz okuyabilirsiniz.
İçli
Köfte (Oruk) Malzemeleri:
• 1 kg köftelik bulgur
• 1 kg yağsız et
• 2 orta boy soğan
• 2 yemek kaşığı pul
biber
• 1 yemek kaşığı acı
biber salçası
• 1 yemek kaşığı tatlı
biber salçası
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı kimyon
• 3 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı zeytinyağı
Oruk (İçli Köfte) içi için malzemeler:
• 500 g tek sefer
çekilmiş az yağlı kıyma
• 3 orta boy soğan
• 1.5 çay bardağı zeytinyağı
• 2 çay kaşığı tuz
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 su bardağı kıyılmış
ceviz içi
Oruk
İçli Köftenin Yapılışı:
Bulguru su ile ıslatın
ve beklemeye alın. Bu arada içini hazırlamak amacıyla, kıymayı bir tencerede
kavurun. İnce kıyılmış soğan, yağ ve tuz ilave ederek soğanlar hafif
sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Ateşten alınan kıymaya karabiber, ceviz
içi ve kıyılmış maydanoz ekleneyek karıştırın ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yeterince
ıslanıp yumuşayan bulgura ince kıyılmış soğan, salça, pul biber, un, tuz ve
kimyon katın, karıştırın. Tüm malzemeyi iki sefer kıyma makinesinden geçirin.
Yağsız olarak alınan eti, et öğütücüsünde çekerek macun kıvamına getirin.
Bulgur karışımına ekleyerek iyice yoğurun. Büyükçe bir ceviz büyüklüğünde
parçalar kopartarak işaret parmağınızın yardımıyla oyun. İçini hazırladığınız
kıyma ile doldurup ağzını kapayın, ıslak avucunuzla şekil verin.
Bu şekilde
hazırladığınız içli köfteleri bolca yağlanmış bir tepsiye dizin. Üstlerini de
iyice yağlayıp, önceden ısıttığınız fırına sürün. 15 dakika kadar pişirip, ılık
servis yapın.
Toptan Dana Kelle Eti - Kelle Eti Kıyması insanların vazgeçilmez en önemli protein ve vitamin kaynağıdır birçok hastalığa karşı vücut savunma sistemini güçlendirir zinde tutar güçlü tutar dayanıklılıgı arttırır kırışıklıgı önler uzun ömürlü sağlıklı bir yaşam sağlar içinde bulunan besin kaynakları sebebi ile insanoğlu için vazgeçilmez bir nimettir değerini bilmemiz gerekir kelle eti tarzı ürünler Sakatatçılarda bulunur ve taze olarak bulunur genelde fazla tüketim sebebiyle erken bitmiş olabilir önceden bilgi almalısınız Kelle Eti - Kelle Eti Kıyması ürünleri sakatat sınıfında değerlendirilir ve hayvan ürünleri olarak en kıymetli ürünlerdir.
YanıtlaSilÇok güzel oldu teşekkürler
YanıtlaSilAfiyet olsun Hatay'a selamlar
SilTEşekürler
YanıtlaSil