Firik Pilavı nasıl yapılır, Hatay'da yapılan nadide lezzetlerdendir, Firik pilavı tarifi de kolaydır, yazımızda firik nedir, firik nasıl yapılır, bunlarında cevabını bulacaksınız. buyrun Firik pilavı tarifine...
![]() |
| Firik Pilavı Sunumu |
⭐ Firik Pilavı Tarifi (Adım Adım)
İsli tadı ve kendine has kokusuyla Anadolu mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan firik pilavı, hem besleyici hem de oldukça doyurucu bir tarif. Bulgur ve firikin nefis uyumuyla hazırlanan bu pilavı evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte tam ölçülü ve garantili tarifimiz!
🥣 Firik Pilavı İçin Malzemeler
-
1 çay bardağı nohut
-
2 su bardağı firik
-
1 su bardağı bulgur
-
1 adet soğan
-
3 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 yemek kaşığı biber salçası
-
6 su bardağı su
-
Tuz
-
Kırmızı pul biber
-
Karabiber
👩🍳 Firik Pilavı Nasıl Yapılır?
1. Nohutları hazırlayın
Nohutları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
2. Firik ve bulguru karıştırın
Ayıklanmış firik ile bulguru kuru hâlde güzelce karıştırın.
3. Soğanı kavurun
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun. Ardından biber salçasını ekleyip karıştırın.
4. Suyu ve baharatları ekleyin
Tencerede 6 bardak sıcak suyu, tuzu ve pul biberi ilave edin.
5. Firik ve bulguru pişirin
Firik-bulgur karışımını suya ekleyin. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve suyunu çekene kadar pişirin.
🌾 Firik Nedir?
Firik, buğdayın sararmaya yakın yeşilken biçilip yakılmasıyla elde edilen özel bir üründür. Yeşil olduğu için yanmaz, tütsülenir ve benzersiz bir is aroması kazanır. Daha sonra kabukları soyularak firik hâline gelir.
Firik ile neler yapılır?
-
Pilav
-
Dolma
-
Lapa
-
Bulgurla karıştırılmış pilav çeşitleri
Özellikle pilavlarda oldukça yoğun, isli ve karakteristik bir lezzet sunar.
Afiyet Olsun!
Eğer firik pilavını denerseniz yorumlarda paylaşmayı unutmayın — bu nefis is kokulu lezzet herkesin favorisi olacak!

