Firik Pilavı nasıl yapılır, Hatay'da yapılan nadide lezzetlerdendir, Firik pilavı tarifi de kolaydır, yazımızda firik nedir, firik nasıl yapılır, bunlarında cevabını bulacaksınız. buyrun Firik pilavı tarifine...
Firik pilavı tarifi için
malzemeler
ü
1
çay bardağı nohut,
ü
2
su bardağı firik,
ü
1
su bardağı bulgur,
ü
1
soğan,
ü
3
yemek kaşığı zeytinyağı,
ü
1
yemek kaşığı biber salçası,
ü
6
su bardağı su,
ü
Tuz,
Kırmızı pulbiber,
ü
Karabiber
Firik Pilavı Nasıl Yapılır
Nohutu
bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana
kadar haşlayın.
Ayıklanmış
firik ve bulguru kuruyken bir birleriyle iyice karıştırın.
Soğanı
yemeklik doğrayıp yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Biber salçasını ilave
edip, soğanla iyice karışmasını sağlayın. Üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve
kırmızı pulbiber ekleyin.
Firik
ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte kaynatın. Daha sonra
kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
FİRİK NEDİR ?
Buğday
sararmaya yakın yeşilken biçilir ve yakılır. Yeşil olduğu için yanmaz, bir nevi
tütsülenir. Daha sonra kabukları soyulur ve firik olur. Firik, kaynatılmak
yerine közlenerek bulgur haline getirilir. Bu nedenle yerken ağzınıza harika
isli bir tat gelir. Pilavı, dolması ve lapası yapılır. Pilavlık bulgur ile
karıştırılarak da kullanılabilir.