Taş Kadayıf Tarifi, Nasıl Yapılır




Ahanda sizlere süper bir tatlı tarifi, herkesin satın alarak evine götürdüğü tatlının tarifini veriyorum kız koş koş koş, hemde yapımı da çok kolay, zaten bilen bilir bizim sitede tarifler kolay, malzeme bulması kolay, bu yazımda sizlere Taş Kadayıf tarifini vericem...   


TAŞ KADAYIF MALZEMELERİ

• Un

• Su

• Karbonat,

• Hafif dövülmüş ceviz,

• Tahin,

• 2 tatlı kaşığı şeker

Taş kadayıf şırası(şerbeti) için

• 2 su bardağı şeker,

• 3 su bardağı su

• Limon

TAŞ KADAYIF YAPILIŞI

Yeteri kadar un ile su boza kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. İçine yeterli miktarda karbonat eklenir ve mayalanması için beklenir. Küçük bir tavaya 1-2 damla sıvı yağ konur. Yağ ısındığında kepçe ile kadayıf hamurundan yaklaşık yarım cm kalınlığında dökülür. Üst kısmı göz göz oluncaya kadar beklenir. Bu arada alt kısmı kızarmış olur.

Ceviz içi ufalanır ve tahin ile karıştırılır. İsteyen toz şekerde ekleyebilir. Krep şeklinde olan hamurun ortasına cevizli harçtan konulur ve yarım ay şeklinde kapatılır. İsteyen ceviz yerine ağız koyarak hazırlayabilir.

Bunun adı ağızlı kadayıftır. Kadayıflar derince bir tepsiye dizilir. Başka bir tencere de hazırlanan şıra kadayıfların içine dökülür.

Sıcak veya soğuk tüketilebilir.

Afiyet olsun, yaptınız başarılı oldu, iletişim bölümündeki adresteki mail adresine çekilmiş fotoğrafınızı gönderirseniz burada yayınlayabilirim.



Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Tatlıların kralı hasıdır hasi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun efendim, sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler...

      Sil

Below Post Ad