Taş Kadayıf Tarifi, Nasıl Yapılır
2
TAŞ KADAYIF MALZEMELERİ
• Un
• Su
• Karbonat,
• Hafif dövülmüş ceviz,
• Tahin,
• 2 tatlı kaşığı şeker
Taş kadayıf şırası(şerbeti) için
• 2 su bardağı şeker,
• 3 su bardağı su
• Limon
TAŞ KADAYIF YAPILIŞI
Yeteri kadar un ile su boza kıvamına gelinceye kadar
karıştırılır. İçine yeterli miktarda karbonat eklenir ve mayalanması için
beklenir. Küçük bir tavaya 1-2 damla sıvı yağ konur. Yağ ısındığında kepçe ile
kadayıf hamurundan yaklaşık yarım cm kalınlığında dökülür. Üst kısmı göz göz oluncaya
kadar beklenir. Bu arada alt kısmı kızarmış olur.
Ceviz içi ufalanır ve tahin ile karıştırılır.
İsteyen toz şekerde ekleyebilir. Krep şeklinde olan hamurun ortasına cevizli
harçtan konulur ve yarım ay şeklinde kapatılır. İsteyen ceviz yerine ağız
koyarak hazırlayabilir.
Bunun adı ağızlı kadayıftır. Kadayıflar derince bir
tepsiye dizilir. Başka bir tencere de hazırlanan şıra kadayıfların içine
dökülür.
Sıcak veya soğuk tüketilebilir.
Afiyet olsun, yaptınız başarılı oldu, iletişim
bölümündeki adresteki mail adresine çekilmiş fotoğrafınızı gönderirseniz burada
yayınlayabilirim.
Tags
Tatlıların kralı hasıdır hasi
YanıtlaSilAfiyet olsun efendim, sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler...
Sil