Abagannuş
nasıl yapılır ? bu yazımda yeşil
mavi karışımı cennet Hatay Yöresel Lezzetlerinden sizlere Abagannuş tarifini anlatıcam, hepimizde yapıcaz, telaffuza
göre kimileri Abagannuş
kimileri Babagannuş, Abugannuş şeklinde isimlendirir, Abugannuş Meze olarak tüketilir, ama biz Hatay’da Abagannuş Kebabı
deriz, patlıcan ile yapılan Hatay Yöresel Mezelerindendir.
Abagannuş Malzemeleri:
ü 3 adet patlıcan,
ü 3 adet yeşil biber
ü 3 adet kırmızı biber
ü 2 adet domates
ü 2 diş sarımsak
ü Zeytinyağı
ü Nar ekşi
ü Tuz
Abagannuş ( Babagannuş )
Tarifi :
Öncelikle patlıcanı, biberleri ve domatesleri isten mahalle
fırınına isterseniz kendi evinizdeki fırında közleyin, (Mahalle
fırınına verirseniz daha güzel oluyor). Közlenen patlıcan, biber ve
domateslerin kabuklarını soyalım, sonra ince ince doğrayın, tüm malzemeleri
büyükçe bir karıştırma kabına alın.
Daha sonra sarımsaklarımızı ezip karıştırma kabına ilave
edelim.
Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ilave edip harmanlayın.
Genişçe bir servis tabağına alın ve üzerine isteğinize mevsimine
göre yeşillikler ile süsleme yapabilir, baharatlar ile renk katarak servis
edebilirsiniz.
Hatay Yöresel Mezelerinden Babagannuş tarifi diğer adıyla Abagannuş'u
sofranızın baş köşesine servise hazır.
Afiyet şeker olsun ...