Havuçlu Tarator Tarifi-Hatay Mutfağı

Havuçlu Tarator nasıl yapılır ? Ahanda sizlere en güzel Havuçlu tarator tarifi nasıl olur anlatıcam, yapımı çok kolay olan Havuçlu tarator malzemeleri ile Havuçlu tarator yapılışını yazıyorum,  Buyrun Havuçlu tarator tarifine …



Havuçlu Tarator Tarifi Malzemeleri:

·              5 adet havuç
·              1,5 su bardağı süzme yoğurt
·              3 yemek kaşığı zeytinyağı
·              1 çay kaşığı tuz
·              2 avuç ceviz

Hatay Mutfağı Havuçlu Tarator Tarifi:


Havuçları bir güzel yıkadıktan sonra  kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları kızdırdığınız zeytinyağı içine alın ve hafif sararıncaya kadar kavurun. Sarımsakları ezin ve süzme yoğurta ilave edin. Öncesinde kavurduğunuz havuçları yoğurtun içine ilave edin ve iyice harmanlayın. 
Hatay mutfağı havuçlu tarator meze servise hazır. Tarator'un kenarlarına kabuklarını soyduğunuz ve irice doğradığınız salataları dizebilir, üzerine doğradığınız maydanozları serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.




Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Tarator bir meze çeşididir,
    ceviz içi, ekmek içi, zeytinyağı, sarmısak ve sirkenin birlikte yoğrulmasıyla yapılan bir mezedir

    YanıtlaSil
  2. Tarator akdeniz mutfağının en özellerim mezelerindendir

    YanıtlaSil

Below Post Ad