Sıradaki tarifimizde ismi
duyulduğu an yüzlerde gülümsemeye, karında gurultulara yol açan bir lezzet var;
karşınızda Hatay Usulü tepsi kebabı!
Bugünkü sofranızda hem pratik hem
de çok leziz bir yemeğe yer vermek istiyorsanız tepsi kebabı; sizi hiç yormayacak kadar kolay hazırlanışı, mest
edecek kadar nefis lezzeti ile epey memnun edecek cinsten!
Yanına da tel tel dökülen bir
pilav hazırladınız mı sizden kıymetlisi olmaz; şimdiden söyleyelim!
Maydanoz, sarımsak, kıyma, domates ve biber gibi bol faydalı, bol lezzetli malzemelerin de katkılarıyla kimsenin kolay kolay hayır diyemeyeceği kusursuz bir sonuç çıkarmak, özel restoranlardaki lezzeti kendi ellerinizle, kendi mutfağınızda yakalamak için hazırsanız sizi hemen Tepsi Kebabı Tarifimize alalım. Şimdiden afiyet olsun!
Tepsi Kebabı Malzemeleri:
• 1 kg kadar az yağlı kıyma
• 2 adet soğan
• 2 adet domates
• 1 bağ maydanoz
• 1 adet patates
• 2-3 adet yeşil biber
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 5–6 diş sarımsak
• Karabiber
Tepsi Kebabının hazırlanışı:
Maydanoz çok ince kıyılır.
Kıymanın içine tuz, karabiber ve maydanoz eklenerek iyice karıştırılır.
Karıştırılan harç tepsiye yaklaşık 1 cm kalınlığında yayılır. Patatesin
kabukları soyulur. Kıymanın üzeri dilimlenmiş patates, domates, soğan ve
yeşilbiber ile süslenir. Salça yeteri kadar suda eritilir ve tepsinin üzerine
dökülür. Yüksek ısıda fırında suyu çekilinceye kadar pişirilir ve sıcak servis
yapılır.
Not: Arzu eden kıymanın içine 2-3
diş sarımsak ekleyebilir.
Yemeğimiz 6 kişiliktir siz malzemelerinizi kendinize göre ayarlayabilirsiniz.