Tepsi Kebabı Tarifi | Nasıl Yapılır ? | Hatay Sofrası

Tepsi Kebabı Tarifi | Nasıl Yapılır ? | Hatay Sofrası


Sıradaki tarifimizde ismi duyulduğu an yüzlerde gülümsemeye, karında gurultulara yol açan bir lezzet var; karşınızda Hatay Usulü tepsi kebabı!

Bugünkü sofranızda hem pratik hem de çok leziz bir yemeğe yer vermek istiyorsanız tepsi kebabı; sizi hiç yormayacak kadar kolay hazırlanışı, mest edecek kadar nefis lezzeti ile epey memnun edecek cinsten!

Yanına da tel tel dökülen bir pilav hazırladınız mı sizden kıymetlisi olmaz; şimdiden söyleyelim!

Maydanoz, sarımsak, kıyma, domates ve biber gibi bol faydalı, bol lezzetli malzemelerin de katkılarıyla kimsenin kolay kolay hayır diyemeyeceği kusursuz bir sonuç çıkarmak, özel restoranlardaki lezzeti kendi ellerinizle, kendi mutfağınızda yakalamak için hazırsanız sizi hemen Tepsi Kebabı Tarifimize alalım. Şimdiden afiyet olsun! 

Tepsi Kebabı Malzemeleri:

• 1 kg kadar az yağlı kıyma

• 2 adet soğan

• 2 adet domates

• 1 bağ maydanoz

• 1 adet patates

• 2-3 adet yeşil biber

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• 5–6 diş sarımsak

• Karabiber

Tepsi Kebabının hazırlanışı:

Maydanoz çok ince kıyılır. Kıymanın içine tuz, karabiber ve maydanoz eklenerek iyice karıştırılır. Karıştırılan harç tepsiye yaklaşık 1 cm kalınlığında yayılır. Patatesin kabukları soyulur. Kıymanın üzeri dilimlenmiş patates, domates, soğan ve yeşilbiber ile süslenir. Salça yeteri kadar suda eritilir ve tepsinin üzerine dökülür. Yüksek ısıda fırında suyu çekilinceye kadar pişirilir ve sıcak servis yapılır.

Not: Arzu eden kıymanın içine 2-3 diş sarımsak ekleyebilir.

Yemeğimiz 6 kişiliktir siz malzemelerinizi kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad