Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Ekmek Tarifi



Tansiyondan kalp sağlığına kadar binlerce yıldır farklı kültürlerde sağlık sorunlarında sarımsak kullanılıyor.

Sağlık dışında her yemeğe farklı ve güçlü bir aroma katan sarımsağı, çeşit çeşit tarifler ile derledik.

Bu tarifimizde size Sarımsaklı Ekmek Tarifini anlatıyoruz.

Malzemeler:

1 adet baget ekmek

3-4 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

1 su bardağı kaşar

Tereyağı

Maydanoz

Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin ve baget ekmeği dilimleyip, üzerine dizin.

Sarımsakları ezip, zeytinyağı ve kekik ile karıştırın.

Dilimlerin üzerine önce tereyağı, ardından sarımsaklı karışımı sürün.

En üste kaşar peyniri serpiştirip, 180 derece fırında ekmekler altın rengini alana kadar pişirin.


Fırında çıkınca kıyılmış maydanoz serpiştirin.

Bu yazı hatayyemektariflerim grubunca yazılmıştır...

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad