Yoğurt Aşı nasıl yapılır ? Güzel şehrimizin bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, Yoğurt Aşı tarifi, az biraz sizi yoracak ama
ancak ortaya çıkan lezzet muhteşemdir, sizler için özel olarak hazırladığımız Yoğurt Aşı, Damaklarınız
lezzetten çatliyacak daha önce tatma fırsatı bulamadıysanız
şiddet tavsiye ediyorum. Atik Yaylasına selam
Yoğurt Aşı Malzemeleri:
• 1 su bardağı köftelik bulgur
• 5 bardak su
• 1 küçük boy soğan
• 1 tatlı kaşığı acı biber
salçası
• 1 tatlı kaşığı tatlı biber
salçası
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kimyon
• 500 g köftelik et
• 2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
• 1 tatlı kaşığı pirinç
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 1 tatlı kaşığı nane
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 100 g margarin
• Bir tutam kıyılmış maydanoz
Yoğurt Aşı Yapılışı:
Bulguru 1 su bardağı su ile
ıslatın. İnce kıyılmış soğan, biber salçası, kimyon ve tuzu ekleyip iyice
yoğurun. Bulgur yumuşayıp köfte kıvamına gelince, macun kıvamında çekilmiş
köftelik eti katıp tekrar iyice yoğurun.
Ayrı bir tabakta 100 gram
margarinle kıyılmış maydanozları birbirine yedirin. Hazırladığınız köftenin
yarısından misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Diğer yarısından
ise biraz daha büyükçe parçalar kopartıp serçe parmağınızla içini oyun ve
margarinli maydanoz parçalarıyla doldurup ağzını kapatın. Suyu kaynatıp önce
pirinci daha sonra da tuzlu yoğurdu ilave edin ve karıştırarak 10 dakika kadar
pişirin. Köfteleri ve nohutu da ilave ederek 10 dakika daha kaynatın. Tereyağı
ile naneyi hafifçe kızdırıp, çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis yapın.