Cara Peyniri Nasıl Yapılır ? Hatay Kahvaltılarının vaz geçilmezidir Cara Peyniri, herkes bilmez biz Hataylılar her yıl yaparız, sizlerinde bu lezzetten mahrum kalmaması için "Cara Peyniri Nasıl Yapılır?" bu yazımızda anlatmaya çalışacağız...
Güzel memleketimin muhteşem lezzetlerindendir, biraz zahmetli ama sonucunda alacağımız lezzet yapacağınız emeğe değecektir.
Buyurun sizlere Cara Peyniri Nasıl Yapılır? Ayrıntılı olarak anlattığım tarifime...
CARA PEYNİRİ (HATAY)
CARA PEYNİRİ MALZEMELERİ
- 1 adet toprak testi
- Taze çökelek
- Ezme peynir
- Çörek otu
- Kekik
- Tuz
- Zeytinyağı
CARA PEYNİRİ YAPILIŞI:
Çökelekler alınır ve bez torbalara konulur. Suyu iyice süzdürülür. İçine çörek otu eklenir. Peynir olarak ezme peynir kullanılır. Buna da çörek otu eklenir. İsteyen kuru kekikte ekleyebilir. Hem çökek hem de peynir iki ayrı büyük leğende tuz ile iyice harmanlanır. Her zerresine tuzun mutlaka nüfuz etmesi gerekir. Testiye sırayla bir kat peynir bir kata çökelek basılır. Bu basma işlemi çok önemlidir. Hiç hava boşluğu kalmamalıdır. Testini ağzı bezle bağlanır ve ters konularak suyunun geçmesi için birkaç gün beklenir. Sonra testinin ağız kısmına tereyağı eritilip dökülür. Üzerini hamurla sıvanır. En üstü tülbentle kapatılıp testi ters bir biçim de bahçeye gömülür. Yaklaşık 6 ay toprağın içinde kalır. Çıkarıldıktan sonra tüketilir.
Herkes bilmez bu lezzeti
YanıtlaSilAfiyet olsun efendim, sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler...
Sil