Ekşi Aşı Nasıl Yapılır? Hatay
2
Ekşi Aşı Nasıl Yapılır? Bugünkü yazımızda sizlere Ekşi Aşı hakkına ayrıntılı olarak bilgiler vereceğim, benim tarifimle hepiniz birer Hataylı Aşçı olacak ve Ekşi Aşı Nasıl yapılır öğreneceksiniz.
Ekşi Aşı Çorbası için Malzemeler:
• 1 kg olgun domates
• 2 soğan
• 3-4 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı nane
• 6 bardak su
Ekşi Aşı Köftesi için Malzemeler :
• 200 gr köftelik bulgur
• 300 gr köftelik et
• 2 soğan
• Pul biber
• Ceviz
• Tuz
• Biraz un
• Nane
Köftelik bulgur yumuşaması için ıslatılır. Yumuşayan bulgurun içine kimyon, yeteri kadar
un, salça, çok ince doğranmış soğan eklenir.
İyice yoğrulur ya da kıyma makinesinden geçirilerek incelmesi ve özleşmesi sağlanır.
1–2 defa çekilmiş et bu karışıma eklenir ve yoğrulur.
Köftenin içi için kıyma, ince doğranmış soğan, tuz ve yağ tencereye konularak kavrulur.
İçine ince doğranmış ceviz içi ve karabiber eklenir. İyice kavrulduktan sonra ateşten alınır
ve soğumaya bırakılır.
Bulgur ve kıyma ile hazırlanan köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alınarak yuvarlanır. Küçük içli köfte şekli verilir ve içine hazırlanan kıyma koyulur. El ıslatılarak açık olan yer kapatılır.
Çorbanın suyu için domateslerin kabukları soyulur
ve ince rendelenir veya ezilir. Çok ince doğranmış soğan ve sarımsaklar yağda kızartılır.
Üzerine domates, salçalı su ve nane eklenerek çorbanın suyu elde edilir.
İçine hazırlanan köfteler atılır ve pişinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Not: Arzu edilirse köfteye çok ince doğranmış maydanoz da eklenebilir
Bu yazı hatayyemektariflerim grubunca yazılmıştır...
Nerenin yemeği acaba
YanıtlaSilHatay'ın efendim, sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler...
Sil