Hatay Mezeleri : Süzme Yoğurtlu Pazı Mezesi

Süzme Yoğurtlu Pazı Mezesi Hatay'ın onlarca mezesi arasında ayrı bir yere sahiptir. Diğer mezelerimizin yanında olmazsa olmazlar arasındadır. Süzme yoğurtlu pazı tarifini sizlerle paylaşmak istedik.


Süzme Yoğurtlu Pazı Mezesi Malzemeleri:

- Pazı (zılk sapı)
- Tuz
- Süzme yoğurt

- Zeytinyağı


Süzme Yoğurtlu Pazı Mezesi Tarifi:

Öncelikle bir doğrama tahtasında zılkı temizleyin ve ince ince doğrayın. Ayrı bir tencerede temizlediğiniz pazıları yumuşayıncaya kadar suda haşlayın. Haşladığınız pazıların suyunu süzün. Bir kaba ilave edin. Süzme yoğurdu da ilave edip karıştırın. Tuzunu ilave edin. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirin. Süzme yoğurtlu pazı mezesi servise hazır.

Afiyet olsun.

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad