Hatay usulü kabak tatlısı nasıl yapılır ? Dünya’nın en güzel şehrinden muhteşem bir lezzeti daha sizlerin
beğenisine sunuyoruz, Kıtır Kabak Tatlısı diyenlerde var, bizim yapacağımız ise
Kireçte kabak tatlısı tarifi, Hatay Usulü Kabak Tatlısı yapımı
karmaşık görünebilir ama aslında çok kolay, biraz zaman alır, ancak ortaya
çıkan lezzet muhteşemdir, sizler için özel olarak hazırladığımız enfes tatlımız Hatay Usulü Kabak
Tatlısı, Damaklarınız lezzetten çatliyacak daha önce tatma fırsatı
bulamadıysanız şiddet tavsiye ediyorum. Hatay
Usulü Kabak Tatlısı tarifine geçelim.
KİREÇTE KABAK TATLISI MALZEMELERİ:
2,5 kg kadar balkabağı (KABUKLU HALİYLE BU AĞIRLIKTA OLACAK)manavda tarttırarak kestirin)
2,5 kg kadar balkabağı (KABUKLU HALİYLE BU AĞIRLIKTA OLACAK)manavda tarttırarak kestirin)
KİREÇTE KABAK TATLISI KİREÇLİ SU İÇİN:
1 kase sönmemiş kireç (300 gr sönmemiş kireç)
4 litre su
1 kase sönmemiş kireç (300 gr sönmemiş kireç)
4 litre su
Bunu kabaklarımızı sertleştirmek için kullanacağız
KİREÇTE KABAK TATTLISI ŞERBETİ İÇİN:
(şerbeti şekerli ve çok
olması gerekiyor.kabaklar şerbete gömülmeli.)
6 su bardağı şeker
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
6 su bardağı şeker
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Hatay usulü kabak tatlısı yapılışı:
1.Kabuklan soyulan bal kabağı
dilimlere ayrılır, olabildiğince ince dilimler yapmaya çalışın, kabakların
dışındaki beyaz renk tamamen gitsin .
2.Sönmemiş kireç su içerisine
konularak karıştırılır, bu şekildeki kireç bir gece bekletlir.
3.Ertesi gün kireç bulunduğu
kapta dibe çöker ve üzerinde tortusuz bıraktığı su, ayrı bir kaba alınır.
4.Dilimlediğimiz kabakları bu
suya atılıp yine bir gün bekletilir.
5.Ertesi gün kireçten
çıkarılan kabaklar iyice yıkandıktan sonra kabaklar, şekerli su ile
kaynatılarak pişirilir.
6.Pişimine yakın yarım limon
suyu eklenir ve bir-iki dakika daha ocakta tutulur.
7.Soğuduktan sonra, servis
için tabaklara alınır ve üzerine ceviz içi serpilir
Hatay usulü kabak tatlısının püf noktası, doğranmış kabak kadar şeker ilave edilir, yani 2 kilo kabak doğramış isek 2 kilo da şeker koyacağız, malzemeden çalmak yok :) bu şekilde kazana alınan kabaklar, kaynayıncaya kadar yüksek ateşte başlatılır, kaynayınca altı kısılarak 3-4 saat pişirilir,
Kireçte kabak tatlısının piştiğini nasıl anlarız, kabaklarımız biraz buruşur ve kırmızı bir renk alır, bu hale geldikten sonra kabaklarımızı ateşten indirip soğuması için bekleyin, sonra büyükçe bir cam kavanoza koyun ve şerbetini içine dökün, şerbeti bol olsun arkadaşlar,
Hatay usulü kabak tatlısı nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmiş olduk, buyrum sizde yapın ve yorumlarınızı bekliyorum...
Afiyet olsun
Hatay usulü kabak tatlısı kabaklar nasıl doğranır, arkadaşlar fotoğraflarda gördüğünüz gibi doğrayın, şekil olarak baş parmak genişliği, serçe parmak inceliğinde olabilir, nasıl bir tanımama oldu :) çok önemli değil mümkün olduğunca ince yapın, korkmayın yapın emin olun çok güzel yapacaksınız, güzel olacak başaracaksınız.
Sorularınız varsa yorum olarak yazabilirsiniz, yorum yapmaktan çekinmeyin arkadaşlar yazın gördüğüm ilk anda cevap veririm...
Tam zamanı
YanıtlaSilUmarım tariflerimiz faydalı oluyordur
Sil