Muhammara nasıl yapılır ? Güzel şehrim Hatay'dan muhteşem bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, nerden aldık bu kez tarifimizi Samandağ'dan geliyor kahvaltıların
vazgeçilmezi Muhammara Tarifini vericem, Muhammara yapımı çok kolaydır, sizler için özel
olarak hazırladığımız Hatay’ın enfes lezzeti Muhammara yapımını adım adım anlatıyorum.
Muhammara Malzemeleri :
1 paket etimek (yada 1adet
ekmeğin içi),
250 gr ceviz içi,
1 yemek kaşığı acı biber
salçası (isterseniz tatlı biber salçası da kullanabilirsiniz),
2 yemek kaşığı domates
salçası,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı tuz,
2-3 diş sarımsak,
1 adet limon suyu,
½ su bardağı zeytinyağı
MUHAMMARA YAPILIŞI
Ceviz içini mutfak robotunda çekerek macun haline
getirip derin bir kaba koyun. Üzerine yine mutfak robotunda çekilmiş etimekleri
katıp 1 su bardağı soğuk suyu ekleyin.
Kaşıkla iyice karıştırın.
Salçaları ilave edip ezerek tüm malzemeleri
karıştırın.
Dövülmüş sarımsak, tuz ve kimyonu serpiştirin.
Bir taraftan karıştırmaya devam ederken limon suyu ve
zeytinyağını katın.
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak muhammarayı
hazırlayın. (katı olursa su ilave edebilirsiniz).
Ekmek dilimleri üzerine sürerek servise sunun. Not;
Ben muhammaraya 1 çay bardağı ezilmiş az yağlı beyaz peynirle birlikte kuru
fesleğen de eklerim. Size de aynı şeyi yapmanızı öneririm.
Afiyet olsun
yapakda yiyek
YanıtlaSilUmarım çok güzel olur :)
SilMuhammara ne demek
YanıtlaSil