Adım Adım Midye Tatlısı Tarifi

Bir bayram daha geliyor. Bayram demek değer vermek, kıymet bilmek, hatır sormak, kapı çalmak, dua almaktır. Ve tabi ki bayram tatlı hazırlamak, tatlı yemekdir de.



Bu bayram misafirlerinizin beğenisini kesin kazanmak istiyorsanız çayınızın yanına tadı en az klasik şerbetli bayram tatlıları kadar lezzetli fakat görünümü misafirlerinizi şaşırtacak midye tatlısını öneriyorum size.

Bu midye tatlısı eşliğinde ağzınızın tadıyla, neşe ve sevinç içinde dolu dolu yaşayan

bir bayram diliyorum herkese. 

ADIM ADIMBAYRAM İÇİN MİDYE TATLISI 

MİDYE TATLISI MALZEMELER

1 yumurta

20gr yaş maya

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt veya çiğ krema

1 fiske tuz

Aldığı kadar un

İç Malzemesi:

1 su bardağı ceviz içi (çok ince çekilmemiş)

Üzeri için:

1 çay bardağı eritilmiş tereyağ 

1-Açmak için nişasta, Şurup için 3,5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, ½ limon suyu kullanabilirsiniz.

 

2-Süt, maya, sıvı yağ, yumurta, tuz ve aldığı kadar unla birlikte kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur yoğurun.

 

3-Hazırlanan hamuru 10 veya 12 parçaya bölün.

4- Bezeleri nişastası yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.

 

5-5 veya 6 parçayı üst üste koyup büyük bir yufka açın. Daha çok dikdörtgen açmaya çalışın.

 

6-Elde ettiğiniz hamuru rulo olarak sıkı sıkı sarın. 

7-1 cm’lik dilimler olarak kesin.

 

8-Kestiğiniz dilimleri merdane ile biraz büyüterek açın.

 

9-Bir fırça yardımı ile bu dairelerin üzerine tereyağ sürün ve dairelerin bir yarısına ceviz koyun  ve kapatın. Tepsiye dizin.

 

10-Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın. 180° derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

 

11-Fırından çıkan midye tatlısına soğuk şerbeti dökün.

 

12-Tatlıyı bir kaç gün önce yapıp bayram günü sıcak şerbetle ıslatabilirsiniz.

 

Afiyet olsun.


Bu yazı hatayyemektariflerim grubunca yazılmıştır...

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad