Bir bayram daha geliyor. Bayram demek değer vermek, kıymet bilmek,
hatır sormak, kapı çalmak, dua almaktır. Ve tabi ki bayram tatlı hazırlamak, tatlı
yemekdir de.
Bu bayram misafirlerinizin beğenisini kesin kazanmak
istiyorsanız çayınızın yanına tadı en az klasik şerbetli bayram tatlıları kadar
lezzetli fakat görünümü misafirlerinizi şaşırtacak midye tatlısını öneriyorum
size.
Bu midye tatlısı eşliğinde ağzınızın tadıyla, neşe ve sevinç
içinde dolu dolu yaşayan
bir bayram diliyorum herkese.
ADIM ADIMBAYRAM İÇİN MİDYE TATLISI
MİDYE TATLISI MALZEMELER
1 yumurta
20gr yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt veya çiğ krema
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
1 su bardağı ceviz içi (çok ince çekilmemiş)
Üzeri için:
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1-Açmak için nişasta, Şurup için 3,5 su bardağı şeker, 3,5 su
bardağı su, ½ limon suyu kullanabilirsiniz.
2-Süt, maya, sıvı yağ, yumurta, tuz ve aldığı kadar unla birlikte kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur yoğurun.
3-Hazırlanan hamuru 10 veya 12 parçaya bölün.
5-5 veya 6 parçayı üst üste koyup büyük bir yufka açın. Daha
çok dikdörtgen açmaya çalışın.
6-Elde ettiğiniz hamuru rulo olarak sıkı sıkı sarın.
7-1 cm’lik
dilimler olarak kesin.
8-Kestiğiniz dilimleri merdane ile biraz büyüterek açın.
9-Bir fırça yardımı ile bu dairelerin üzerine tereyağ sürün ve
dairelerin bir yarısına ceviz koyun ve kapatın.
Tepsiye dizin.
10-Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın. 180° derece fırında
pembeleşene kadar pişirin.
11-Fırından çıkan midye tatlısına soğuk şerbeti dökün.
12-Tatlıyı bir kaç gün önce yapıp bayram günü sıcak şerbetle ıslatabilirsiniz.
Afiyet olsun.