Kabak Borani kebabı nasıl yapılır ? Güzel şehrimden Hatay Mezelerinden muhteşem bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, Kabak Borani tarifi, az biraz sizi yoracak ama
ancak ortaya çıkan lezzet muhteşemdir, sizler için özel olarak hazırladığımız Kabak Borani, Damaklarınız
lezzetten çatliyacak daha önce tatma fırsatı bulamadıysanız
şiddet tavsiye ediyorum.
Kabak Borani Malzemeleri:
• 500 g kuşbaşı et
• 1 kg beyaz kış kabağı
• 1 su bardağı nohut
• 1 soğan
• 4 diş sarmısak
• Kuru nane
• 350 g tuzlu yoğurt
Kabak Borani Yapılışı:
Kabak, kabukları soyularak küp
şeklinde doğranır. Bir gece öncesinden ıslatılan nohut haşlanır. Kuşbaşı etler
haşlanır. Doğranmış soğan ve sarmısaklarla beraber bir miktar yağ ve su
ilavesiyle kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Et, nohut, tuzlu yoğurt ve
gereği kadar su ilavesiyle tencerenin kapağı açık şekilde pişirmeye devam
edilir. Ateşten indirmeden önce üzerine nanesi serpilir.
Çiğ köfte, taze soğan ve tere
ile çok güzel gider.