Sini (tepsi) kebabı tarifi, nasıl yapılır Hatay


Sini (tepsi) Kebabı nasıl yapılır ? yine çok güzel bir tarif veriyorum bu yazımda, ama öncelikle Sini (tepsi) Kebabı nedir ? onu anlatmaya çalışayım, Sini Kebabı Hatay, Adana ve çevresinde etli yapılan en özel yemeklerindendir, hele ki beklenmeyen misafir geldiğinde kolayca yapılabilen bir menüdür. Sini Kebabı malzemeleri nelerdir diye soracak olursak, malzamelerimiz kolayca bulabileceğiniz şeylerdir, yazımda sizlere Sini Kebabı tarifini de vereceğim, hatta ilerleyen zamanlarda  Sini Kebabı nasıl yapılır videosunu çekerek eklemeyi de düşünüyorum, yada sizlerin yaptığı videoyu bana gönderirseniz, buradan yayınlayabilirim, sorularınız için yorum bırakabilirsiniz.



Sini Kebabı Malzemeleri:

1 kg kıyma
• 1 bağ maydanoz
• 2 domates
• 2 patates
• 4 diş sarmısak
• 2 yemek kaşığı salça
• 2 bardak su
• Margarin
• Tuz,
• Karabiber

Sini Kebabı Yapılışı:

Maydanozu ince ince kıyın. Sarmısakları dövün. 
50 cm çaplı bir tepside kıymaya katarak yoğurun. Tuzu ve karabiberini katın. 
Malzemelerle yoğurulmuş kıymayı, elle iyice bastırarak tepsiye yayın. Domatesleri 4’er dilime bölerek üzerine dizin. 
Yine patatesleri soyup halkalar halinde doğrayarak tepsinin kenarısıra dizin. Bu aşamada dilerseniz taze biber parçaları da dizebilirsiniz. Üzerlerine kaşığın ucuyla alınmış 4-5 parça margarin koyun. Hepsinin üstüne suda eritilmiş domates salçasını dökün ve kızgın fırına sürün.






Yorum Gönder

5 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad