Hatay Mutfağından Parmak Isırtan 10 Yemek


Hatay Mutfağından Parmak Isırtan 10 Yemek


Hatay Yemeklerini mi arıyorsunuz, tam yerindesin canım sizlere parmak ısırtan muhteşem 10 Hatay Yemekleri tarifi veriyorum ...






Kumbursiye Çorbası

Hatay Yemeklerinde et önemlidir. çorbalarda bile et eksik olmaz. Tarifiburada.

Ispanaklı Borani

Biz Hataylılar et ile otu harmanlamayı, Tariflerin içerisinde ‘tuzlu yoğurt vardır, ne ola ki demiş olabilirsiniz. Demeyin, Hatay’da kahvaltıların ve bazı yemeklerin vazgeçilmezidir. Bu müthiş lezzetin nasıl bir şey olduğunu göstermek için sizi hemen şuraya buyur edelim. Tarifi burada.

Fellah Köftesi

Hatay’da et kadar bulgur da sevilir, hemde nasıl kullanılır Hatay mutfağında, öyle lezzetler çıkar ki öffff diyorum öfff.
Tarifiburada.

İçli Köfte (Oruk)

Bunu zaten Hatay’a bilmeyen yoktur. Çeşitleri de vardır haşlama içli köfte, kızartma  içli köfte, cevizli içli köfte, sade içli köfte, içli köfte sevilir yaa, Hatay oruğu nasıl yapılır dediysen.Tarifi burada.


Firik Pilavı

Hatay’a gittiniz size firik pilavı ikram edilince sordunuz, kafanızda iki soru var:  Firik nedir, firik neden yapılır? Hemen cevaplayalım sorunuzun cevabını ve Firik Pilavı Nasıl yapılır sorusunun cevabı Tarifi burada.

Haylan Kabağı (Sıyırma Kabak) Dolması

Geceleri buzdolabına zincir vurduran yemek, tencereden dolma çalmayan var mı ?Sıyırma kabak dolması nasıl yapılır ? Tarifi burada.

Tepsi Kebabı

Hatay’da beklenmedik bir misafir gelirse ve hiçbir yemek hazırlığı yapılmamışsa çözümü çok basittir. Şehirde her yerde bulunabilen kasap-fırınlar imdadınıza yetişir. Parola: tepsi kebabı. Tepsi kebabı tarifi  burada.


Katıklı Ekmek ( Biberli ekmek)


Esasen tandırda yapılanı makbul olsa da iç hazırlayıp mahalle fırınına da güzel güzel yaptırabileceğiniz acı mı acı bir lezzet biberli ekmek . Tarifi burada.


Kömbe

Hatay’da Ramazan Bayramlarının vazgeçilmezidir Bayram kömbesi de denir, Tarifi burada.


Künefe

Offff künefe ayrı bir olaydır Hatay’da künefenin çeşitleri de vardır, dondurmalı künefe benim favorim, fıstıklı künefe de dehşettir, ama künefeyi yerinde yemek başka güzel ama Hatay’a uzaksınız ve künefe nasıl yapılır diyorsanız Künefe tarifi de şurada. 
Hadi biletleri alın Antakya’ya gedelim, Hatay Yemeklerinden kendimize süper bir masa donatılım, midelerimiz bayram yapsın
Ayrı bir başlık altında da Hatay Yöresel Kahvaltılıklarını toplayacağım inşallah





Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad