Sizlere muhteşem bir lezzet daha sunmak
üzere geldim, bu yazımda sizlere Hatay Yöresel Yemeklerinden Sini (Tepsi)
Kebabını ama Sebzeli olanını tarif edeceğim.
Bu yemek hem yapımı kolay, hem de son
derece lezzetli, aşağıda verdiğim tarifle kolayca yapacaksınız,
Sini(Tepsi)
Kebabı Malzemeleri:
- 750 g kıyma
- 1 bağ maydanoz
- 2 iri soğan
- 3 domates
- 5 sivri biber (veya 3 kırmızı
biber)
- 2 patates
- 4 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 bardak su
- Margarin
- Tuz
- Karabiber
Sini(Tepsi)
Kebabını Yapılışı:
Maydanozu ince ince kıyın. Sarmısakları
dövün. Kabuğu soyulmuş domatesleri, soğanları ve biberleri oldukça küçük küpler
şeklinde doğrayın. Ne kadar küçük olursa o kadar iyidir. Aksi takdirde pişme
sırasında yemek dağılır.
50 cm çaplı bir tepside tuz ve karabiber
ilavesiyle tümünü kıymayla beraber yoğurun. Sıkı sıkı bastırarak tepsiye yayın.
Patatesleri soyup halkalar halinde
doğrayarak tepsinin kenarı sıra dizin. Bu aşamada dilerseniz taze biber
parçaları da dizebilirsiniz.
Üzerlerine kaşığın ucuyla alınmış 4-5
parça margarin koyun. Hepsinin üstüne suda eritilmiş domates salçasını dökün ve
kızgın fırına sürün.
Tarifler için para almıyoruz bedava
kardeşim bedava Allah razı olsun deseniz yeter, umarım tariflerimizi
beğeniyorsunuzdur, sitemizde yayınlanmasını istediğiniz, tarif, resimleri
iletişim bölümünde bulunan e-mail adresimize gönderebilirsiniz.