Sebzeli sini kebabı tarifi, nasıl yapılır Hatay



Sizlere muhteşem bir lezzet daha sunmak üzere geldim, bu yazımda sizlere Hatay Yöresel Yemeklerinden Sini (Tepsi) Kebabını ama Sebzeli olanını tarif edeceğim.

Bu yemek hem yapımı kolay, hem de son derece lezzetli, aşağıda verdiğim tarifle kolayca yapacaksınız,

Sini(Tepsi) Kebabı Malzemeleri:

  • 750 g kıyma
  • 1 bağ maydanoz
  • 2 iri soğan
  • 3 domates
  • 5 sivri biber (veya 3 kırmızı biber)
  • 2 patates
  • 4 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 bardak su
  • Margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Sini(Tepsi) Kebabını Yapılışı:

Maydanozu ince ince kıyın. Sarmısakları dövün. Kabuğu soyulmuş domatesleri, soğanları ve biberleri oldukça küçük küpler şeklinde doğrayın. Ne kadar küçük olursa o kadar iyidir. Aksi takdirde pişme sırasında yemek dağılır.

50 cm çaplı bir tepside tuz ve karabiber ilavesiyle tümünü kıymayla beraber yoğurun. Sıkı sıkı bastırarak tepsiye yayın.

Patatesleri soyup halkalar halinde doğrayarak tepsinin kenarı sıra dizin. Bu aşamada dilerseniz taze biber parçaları da dizebilirsiniz.

Üzerlerine kaşığın ucuyla alınmış 4-5 parça margarin koyun. Hepsinin üstüne suda eritilmiş domates salçasını dökün ve kızgın fırına sürün. 

Tarifler için para almıyoruz bedava kardeşim bedava Allah razı olsun deseniz yeter, umarım tariflerimizi beğeniyorsunuzdur, sitemizde yayınlanmasını istediğiniz, tarif, resimleri iletişim bölümünde bulunan e-mail adresimize gönderebilirsiniz.

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad