Saç Oruğu (Hatay Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
0
Yüzlerce
medeniyetin yaşadığı Hatay Yöresel Lezzetlerinden birini daha sunacağım size,
ismi biraz değişik gibi ama muhteşem bir
lezzet sunuyorum.
Bu yazımda sizlere Sac Oruğu Nasıl Yapılır,
Sac oruğu malzemeleri nelerden oluşur? Korkmayın vereceğim tarifle kolayca
yapacaksınız.
Ayrıca bizim tariflerimiz için öyle
hassas terazi falan bulundurmanıza gerek yok, tariflerimiz ev hanımların göz
kararıyla yapabilecekleri şekilde, yine malzemelerimiz de öyle şehirdeki bütün
marketleri, baharatçıları gezmenize de gerek yok kele, bizimle tarifler son
derece kolay, hatayyemektariflerim.blogspot.com ailesi olarak sizlere
olabildiğince yapımı kolay, malzemelere ulaşılması kolay tarifleri sunmaya
çalışıyoruz, yine birçok tarifi özünden, işin erbabından ustasından öğrenip
sizlerle paylaşıyoruz, sizlerde sayfamızda yayınlanmasını istediğiniz tarifler
varsa İLETİŞİM bölümündeki adresimizden bizlere tariflerinizi lütfen yollayın, buradan
yayınlayalım.
Sac Oruğu Malzemeleri:
• 500 g köftelik bulgur
• 500 g yağsız et
• 1 orta boy soğan
• 1 yemek kaşığı pul biber
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kimyon
• 2 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı zeytinyağı
Sac oruğunun İçi için malzemeler:
• 300 g kuyruk
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım bağ maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 100 g kıyılmış ceviz içi
Bulguru su ile ıslatın ve beklemeye alın.
İçini hazırlamak amacıyla, kuyruk yağını makinede çekin ya da havanda iyice
dövün. Dövülen kuyruk yağını kıyılmış maydanoz, ceviz içi, karabiber ve tuz ile
güzelce ovuşturun.
Diğer tarafta yeterince ıslanıp yumuşayan
bulgura ince kıyılmış soğan, salça, pul biber, un, tuz ve kimyon katın,
karıştırın. Tüm malzemeyi iki sefer kıyma makinesinden geçirin. Yağsız olarak
alınan eti, et öğütücüsünde çekerek macun kıvamına getirin. Bulgur karışımına
ekleyerek iyice yoğurun. Büyükçe birer ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her
birini temiz bir tülbent veya bir naylon üzerinde bir karış çapında açın.
Hazırladığınız kuyruk yağlı içten biraz alıp küftenin üzerine yayın. Diğer
parçayı naylonuyla beraber kaldırıp üzerine kapatın ve kenarlarını bastırarak
düzleyin.
Bu şekilde hazırladığınız yayvan içli
köfteleri yağlanmış bir tavada veya saç üzerinde kızartarak sıcak servis yapın.
Tercihe göre derin bir tavada kızgın yağda da kızartıp servis yapabilirsiniz.
Tags