Kumbursiye Corbasi Tarifi-Hatay


Hatay Yemeklerinden olan ama fazlaca bilinmeyen Kumbursiye Çorbası Nasıl Yapılır ? bu yazımızda anlatmaya çalışacağız...

Güzel memleketimin topraklarında yetişen kuzu etinden Kumbursiye Çorbası hem besleyici, hemde çok lezzetlidir. Malzemelerimiz kolay, yapımı da basittir.


Hazırlanma Süresi: 20 dakika

Kumbirsiye Malzemeleri: 

  • 300 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1/2 kg arpacık soğan
  • 4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt (yoksa süzme yoğurt) 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 20 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
Tavsiye yazı:Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır ? I HATAY YEMEKLERİ I

Kumbursiye tarifi; 

Fazla yağlı olmayan kuzu eti kuşbaşı doğranır. Bir tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
Suyunu çeken etimizin üzerine 1 su bardağı su eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
Ayrı bir tencerede kabuğu soyulmuş arpacık soğanlar 4 dakika kadar haşlanıp süzülür.
Tuzlu yoğurt (süzme yoğurt) ve yumurta sarısı bir kapta çırpılır. Bu karışımın üzerine 1 su bardağı su ilave edilerek inceltilir.
Bir tencereye alınan tereyağına, inceltilen yoğurt, haşlanan soğanlar, et, rendelenmiş sarımsak ve baharatlar eklenip karıştırılır. (şayet süzme yoğurt kullandıysanız tencereye alındıktan sonra karıştırmaya devam etmek gerekir. Aksi halde yoğurt kesilir.)
5 dakika kadar pişirilir.

Tuzu ayarlanarak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun!


Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Yanıtlar
    1. Hatay'a özel bir yemek,
      Afiyet olsun efendim, sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler...

      Sil
  2. hataylıyım ilk defa duydum

    YanıtlaSil

Below Post Ad