Bakla Ezmesi Tarifi, Nasil Yapilir ?


Bakla Ezmesi Hatay Mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Bizim mutfağımız Dünyanın en geniş mutfağıdır.

Bakla Ezmesi ile fava benzerlikler göstermekte ancak her iki lezzet de farklıdır.

Antakya mutfağı denilince akla birçok yemek ve tatlı gelir. Ancak Antakya yemekleri yanında sunulan Hatay mezeleri de ilimize gelen ziyaretçilerimiz tarafından çokça övülmektedir.

İşte Hatay Mezelerinin en güzel mezelerinden bakla ezmesinin tarifi.


Bakla Ezmesi Malzemeleri:

  • 3 yemek kaşığı tahin,
  • Toz biber
  • Pul biber
  • 3 diş sarımsak
  • Kimyon
  • 250 gram kuru bakla içi
  • Zeytinyağı
  • Kimyon
  • Limon
  • 4-5 sap maydanoz

Tavsiye Yazı:

Kabak borani tarifi, nasıl yapılır ?


Bakla Ezmesi Tarifi:

Bakla ezmesine başlamadan önce satın almış olduğumuz baklayı aynen fasulyedeki gibi baklayı bir gece öncesinden ıslatmanız gerekir.

Ertesi gün yumuşayan baklaların kabuklarını soyun ve haşlayın. Bizim oralarda yani Hatay Sofralarında bakla carası denilen kaplarda haşlanır, siz tencerede haşlayabilirsiniz. Baklayı haşladıktan sonra bir güzel ezerek püre haline getirin. Bir kaba dövülen sarımsaklar, püre haline getirdiğiniz baklalar, tahin ve 2 yemek kaşığı limon suyunu ilave edip ahşap dövücü ile iyice ezin ve harmanlayın. Nasıl güzel kokular gelmeye başladı mı?

Tavsiye Yazı:

Zahter-satatasi-nasil-yapilir ?


Sonra hazırladığımız bakla ezmesini servis tabağına alın, üzerine Hatay zeytinyağını gezdirin ve baharatları serpin. En son da üzerine maydanozları serpin.

Bakla ezmesi servise hazır, afiyetle yiyin...


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad