Acılı Ezme Nasıl Yapılır
? ( Antakya Mezeleri )
Dünya’da en iyi mezelerin yapıldığı kent Hatay’dır. Bizde site olarak
kentimizin tüm meze çeşitlerini sunmaya çalışıyoruz, ancak
Hatay mutfak kültürü o kadar zengindir ki, derledikçe sunmaya, sizlere
rehber olmaya devam edeceğiz. Bu yazımızda da Acılı Ezme Tarifini veriyorum...
Acılı Ezme Malzemeleri:
- Maydanoz
- 1 adet orta boy domates
- Sızma zeytinyağı
- 3,5 kaşık acı biber salçası
- Fesleğen
- 1 adet orta boy soğan
Acılı Ezme Tarifi:
- 1 adet orta boy domates
- Sızma zeytinyağı
- 3,5 kaşık acı biber salçası
- Fesleğen
- 1 adet orta boy soğan
Acılı Ezme Tarifi:
Öncelikle soğan ve domatesleri ince ince doğrayalım, Sonra karıştırma kabına ince ince doğradığımız soğan ve domatesleri, biber salçasını, fesleğen ve zeytinyağını ilave edip iyice harmanlayalım. Sonra maydanozları da ince ince kıyalım, sunum yapacağımız servis tabağına acılı mezeyi alın ve üzerine doğradığınız maydanozları serpelim. Muhteşem lezzetlerden acılı mezemiz servise hazır.
Kendi yaptığımız salçayı kullandığımızı düşünerek tuz eklemeyi duruma göre değerlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun Hatay.
Kebapların olmazsa olmazı
YanıtlaSilUmarım beğenmişsinizdir, Afiyet olsun
SilHataya yolu düşen herkesin mutlaka tadmasi gereken lezzet
YanıtlaSil