Kabak borani tarifi, nasıl yapılır ? Hatay



Kabak Borani kebabı nasıl yapılır ? Güzel şehrimden Hatay Mezelerinden muhteşem bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, Kabak Borani tarifiaz biraz sizi yoracak ama ancak ortaya çıkan lezzet muhteşemdir, sizler için özel olarak hazırladığımız  Kabak Borani, Damaklarınız lezzetten çatliyacak daha önce tatma fırsatı bulamadıysanız şiddet  tavsiye ediyorum.



Kabak Borani Malzemeleri:

• 500 g kuşbaşı et
• 1 kg beyaz kış kabağı
• 1 su bardağı nohut
• 1 soğan
• 4 diş sarmısak
• Kuru nane
• 350 g tuzlu yoğurt


Kabak Borani Yapılışı:

Kabak, kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Bir gece öncesinden ıslatılan nohut haşlanır. Kuşbaşı etler haşlanır. Doğranmış soğan ve sarmısaklarla beraber bir miktar yağ ve su ilavesiyle kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Et, nohut, tuzlu yoğurt ve gereği kadar su ilavesiyle tencerenin kapağı açık şekilde pişirmeye devam edilir. Ateşten indirmeden önce üzerine nanesi serpilir.


Çiğ köfte, taze soğan ve tere ile çok güzel gider.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad