Kağıt kebabı kolay tarif-Hatay




Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır ? İşte bu Hatay'ın en özel yemeklerindendir, Hatay'a gittiğinizde ne yesem diye düşünüyorsanız, cevabı açık Kağıt Kebabı söyle, yanında humus ikram edilir, ardından da künefe patlatın, oh miss, yemiş gibi oldum bende :) 

         Bu yazımda sizlere Hatay'ın olmazsa olmazı Kağıt Kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, ayrıntılı şekilde anlatıcam, sizlerde kolayca yapıcaksınız korkmayın, gerçi Hatay'da  yaşayanlar genelde kağıt kebabını fırında yaptırırlar, böylelikle hem evleri kokmaz, hemde tüm işlemleri fırıncı kardeş yapar, yanında tırnak pide ile sunumu da yapar, bizlere de afiyetle yemek kalır.
        Peki ben Hatay'da değilim kardeşim ben nasıl yapıp yiyeceğim kağıt kebabını diyenler için bu yazımız.

Kağıt kebabı malzemeleri

• 1 kg yağlı kıyma

• 1 demet maydanoz

• 4 adet taze biber

• 3 adet domates

• Karabiber

• Tuz

• Yağlı kâğıt

Tavsiye yazı:Humus-nasil-yapilir-resimli-anlatim

Kağıt kebabı hazırlanışı

Maydanoz ve yeşilbiber çok ince kıyılır ve kıymaya eklenir. Hepsi iyice yoğrularak 6 eşit parçaya bölünür. 

Tepsinin tabanına yağlı kâğıt ile kaplanır. Her parçaya daire şekli verilerek yaklaşık 1 cm kalınlığında kâğıdın üzerine yerleştirilir. 

Yüksek ısıda fırında kıymanın pişme süresi kadar pişirilir. Ve sıcak servis yapılır.

Not: Arzu eden kıymanın içine 2-3 diş sarımsak ekleyebilir.



Afiyet olsun, yaptınız başarılı oldu, iletişim bölümündeki adresteki mail adresine çekilmiş fotoğrafınızı gönderirseniz burada yayınlayabilirim.


Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Dur lan bi akşam akşam canım çekti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun efendim, sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler...

      Sil

Below Post Ad