Mücver tarifi- Hatay usulü

Mücver sebzeyle yapılabilecek en pratik ve lezzetli yemeklerin başında geliyor. Havuç, kabak, hatta brokoliyle bile yapılabilecek mücveri biz bugün klasik tarife sadık kalarak kabak mücveri ve patatesle yaptık. Yoğurtla yemenizi tavsiye ettiğimiz mücverin malzemeleri ve yapılışı hemen aşağıda..



Mücver Yapımı için malzemeler

1 adet küçük soğan (isteğe bağlı)

2 adet kabak

1 adet patates

1 adet yumurta

Yarım demetten biraz az dereotu

4-5 yemek kaşığı mısır unu veya sade un

Karabiber

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Tuz

Kırmızı biber


Mücver tarifi nasıl yapılır?

Soğan, kabak ve patatesi rendeleyin. Yumurta, ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve unu karıştırın. İçine rendelediğiniz sebzeleri ekleyin ve homojen bir karşım elde edin.

Hazırladığınız karışımdan sıvı yağa batırılmış kaşık yardımıyla alarak iyice kızdırılmış sıvı yağa bırakıp kızartın. Harç bitene kadar bu işleme devam edin.

Pişen mücverleri kağıt havluya alıp fazla yağından arındırın. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun...


Bu yazı hatayyemektariflerim grubunca yazılmıştır...

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Hatay'ın en güzel yemeklerinden mücver tarifi hem kolay hem anlaşılır tarif teşekkürler

    YanıtlaSil

Below Post Ad