Bezirgani Salatası Nasıl Yapılır ?
Bezirgani salatasını et yemekleri ve tavuk yemeklerinin yanında
tüketebilirsiniz. Yöresel Lezzetlerdendir.
Bezirgani Salatası için tüm ayrıntılar yazımızda, evdeki malzemelerle yapabileceğiniz kolay bir lezzet.
BEZİRGANİ SALATASI MALZEMELERİ
300 gram kuru kırmızı domates
10-15 adet dolmalık kuru biber
3*4 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
1 tatlı kaşığı Acı Kırmızı Biber Salçası
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kuru nane
kimyon isteğe bağlı karabiber tuz
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
BEZİRGANİ SALATASININ YAPILIŞI
Kuru domatesleri ve kuru biberleri bir kaç saat ılık suda ıslatıp bekletin.
Yumuşayan biber ve domatesleri iyice süzülmesini sağlayın. İyice süzülmüş
kuru domatesleri, kırmızı biberleri ve kuru soğanı rondodan çekin geniş
bir kaba aktarın. İçine dövülmüş sarımsak iri parçalanmış ceviz, kuru fesleğen,
tuz, baharat ve zeytin yağı ekleyip karıştırın.
Servis tabağına alıp üzerine tekrar az biraz zeytinyağı ve olmazsa olması nar ekşisini gezdirin istediğiniz şekilde süsleyin.
Hazırladığınız Bezirgani salatasını kahvaltılarda yada et tavuk yemeklerin
yanında sunabilirsiniz. Ağzı kapalı bir kavanozda, yaklaşık bir hafta
buzdolabında bekleterek tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Bu yazı hatayyemektariflerim grubunca yazılmıştır...