Fırında Karnıyarık (Kızartmadan)

Yaz ayları geldi, mevsim sebzelerinden yemek yapmak lazım. Bizimde ailecek severek tükettiğimiz yemeklerden olan Karnıyarık’ın size bu kez kızartmadan bir tarif sunacağım.

Bu tarifimle paylaşacağım adımları birebir takip ederek hazırlayın. Bu tarif ile karnıyarığın kızartılmadan da ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Kızartmadan fırında karnıyarık tarifi buyrun başlıyoruz.


Kızartmadan Fırında Karnı Yarık Malzemeler

5 – 6 adet patlıcan

300 gram kıyma

1 adet kuru soğan

Zeytinyağı

2 diş sarımsak

1 adet domates

2 adet sivri biber

5 dal maydanoz

Karabiber

Tuz

Kızartmadan Fırında Karnı Yarık Sosu için

1 yemek kaşığı domates salçası

1 buçuk su bardağı su

Karabiber

Tuz

Kızartmadan Fırında Karnı Yarık Üzeri için

Arzunuza göre domates ve/veya taze biber dilimleri

Kızartmadan Fırında Karnıyarık Tarifi

1. Alacalı soyduğunuz patlıcanların üzerlerine birkaç delik açın ve ardından biraz tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ile ovun.

2. Patlıcanları fırın kabına alın, 200 dereceye ısıtılmış fırında patlıcanlar yumuşayana dek pişirin.

3. Pişen patlıcanları fırından alın. Dağılmamalarına özen göstererek, bir çatal yardımıyla önce uzunlamasına ortalarını açın. Ardından çatalın arka tarafı ile içlerini hafifçe ezerek çukurlaştırın.

4. Karnıyarığın kıymalı harcını hazırlamak için tavaya zeytinyağını alın ve ısındıktan sonra üzerine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyin.

5. Ardından kıymayı ekleyin ve soteleyin.

6. Tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırarak sotelemeye devam edin.

7. Biberleri yıkayın ve ince ince doğrayıp, kıymaya ilave edin.

8. Yıkadığınız domatesleri küp küp doğrayın ve tavaya ekleyin, domatesler diriliğini yitirene dek kavurun.

9. Harcın hazır olması için son olarak tavayı ocaktan alın ve ince ince kıydığınız maydanozu da harca ekleyin, karıştırın.

10. İçlerini çatal yardımıyla çukurlaştırmış olduğunuz patlıcanlara kıyma harcını paylaştırın.

11. Karrnıyarıkların üzerine arzunuza göre domates ve taze biber dilimleri ile süsleyin.

12. Bir kase suda salçayı çözdürün ve patlıcanların üzerine gezdirin.

13. 200 derecede ısıttığınız fırına karnıyarığı yerleştirin ve 15 – 20 dakika kadar pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Kızartmadan Fırında Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı


Bu yazı hatayyemektariflerim grubunca yazılmıştır...

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad