Yaz ayları geldi, mevsim
sebzelerinden yemek yapmak lazım. Bizimde ailecek severek tükettiğimiz
yemeklerden olan Karnıyarık’ın size bu kez kızartmadan bir tarif sunacağım.
Bu tarifimle paylaşacağım adımları birebir takip ederek hazırlayın. Bu tarif ile karnıyarığın kızartılmadan da ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Kızartmadan fırında karnıyarık tarifi buyrun başlıyoruz.
Kızartmadan Fırında Karnı Yarık Malzemeler
5 – 6 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet domates
2 adet sivri biber
5 dal maydanoz
Karabiber
Tuz
Kızartmadan Fırında Karnı Yarık Sosu için
1 yemek kaşığı domates
salçası
1 buçuk su bardağı su
Karabiber
Tuz
Kızartmadan Fırında Karnı Yarık Üzeri için
Arzunuza göre domates
ve/veya taze biber dilimleri
Kızartmadan Fırında Karnıyarık Tarifi
1. Alacalı soyduğunuz
patlıcanların üzerlerine birkaç delik açın ve ardından biraz tuz, karabiber ve
çok az zeytinyağı ile ovun.
2. Patlıcanları fırın
kabına alın, 200 dereceye ısıtılmış fırında patlıcanlar yumuşayana dek pişirin.
3. Pişen patlıcanları fırından
alın. Dağılmamalarına özen göstererek, bir çatal yardımıyla önce uzunlamasına
ortalarını açın. Ardından çatalın arka tarafı ile içlerini hafifçe ezerek
çukurlaştırın.
4. Karnıyarığın kıymalı
harcını hazırlamak için tavaya zeytinyağını alın ve ısındıktan sonra üzerine
yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyin.
5. Ardından kıymayı
ekleyin ve soteleyin.
6. Tuz ve karabiberi
ilave edin ve karıştırarak sotelemeye devam edin.
7. Biberleri yıkayın ve
ince ince doğrayıp, kıymaya ilave edin.
8. Yıkadığınız
domatesleri küp küp doğrayın ve tavaya ekleyin, domatesler diriliğini yitirene
dek kavurun.
9. Harcın hazır olması
için son olarak tavayı ocaktan alın ve ince ince kıydığınız maydanozu da harca
ekleyin, karıştırın.
10. İçlerini çatal
yardımıyla çukurlaştırmış olduğunuz patlıcanlara kıyma harcını paylaştırın.
11. Karrnıyarıkların
üzerine arzunuza göre domates ve taze biber dilimleri ile süsleyin.
12. Bir kase suda
salçayı çözdürün ve patlıcanların üzerine gezdirin.
13. 200 derecede
ısıttığınız fırına karnıyarığı yerleştirin ve 15 – 20 dakika kadar pişirin.
Sıcak olarak servis
yapın.
Kızartmadan Fırında
Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı