Firikli kuru dolma tarifi I HATAY YEMEKLERİ I


Firikli kuru dolma nasıl yapılır ? Antakyadan muhteşem bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, Firikli kuru dolma tarifiazıcık zor gibi ama lezzet muhteşemdir, sizler için özel olarak hazırladığımız  Firikli kuru dolma tarifine buyurun...



Firikli kuru dolma tarifi malzemeler:
• 5 adet kuru patlıcan
• 5 adet kuru biber
• 5 adet kuru kabak
• 150 g yağlı kıyma
• 1 su bardağı firik
• Yarım su bardağı bulgur
• 1 iri kuru soğan
• 3-4 diş sarmısak
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• Tuz
• Karabiber
• Nar ekşisi
• 1 su bardağı sıvıyağ


Firikli Kuru Dolma Yapılışı:
Et, firik, bulgur, ince doğranmış soğan, sarımsak, salçalar, tuz, karabiber ve sıvıyağı beraber harmanlayarak içi hazırlayın. 1 tencereye su koyun ve kaynatın. Önce patlıcanları haşlayın. Tırnağınızla kontrol ettikten sonra biber ve kabakları ekleyip tencerenin altını kapatın. 15 dakika sonra suyunu süzün. Dolmaları yarım doldurarak elinizle yassı şekil verip tencereye dizin. Birinin başına, diğerinin dibi gelecek şekilde yerleştirirseniz bulgurun dışarıya çıkmasını engellersiniz. Tencerenin dibine kemik döşerseniz hem yanmaz hem daha lezzetli olur. Dolma dizme işlemi tamamlandıktan sonra üzerine bir ağırlık yerleştirip, üç parmak aşacak şekilde su ilave edip ocağa koyun. Kaynadıktan sonra ekşisini ekleyin. 1 saat 10 dakika sonra servise hazırdır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad