Firikli
kuru dolma nasıl yapılır ? Antakya’dan muhteşem bir lezzeti daha
sizlerin beğenisine sunuyoruz, Firikli
kuru dolma tarifi, azıcık
zor gibi ama lezzet muhteşemdir, sizler için özel olarak hazırladığımız Firikli kuru dolma tarifine buyurun...
Firikli kuru dolma tarifi malzemeler:
• 5 adet
kuru patlıcan
• 5 adet
kuru biber
• 5 adet
kuru kabak
• 150 g
yağlı kıyma
• 1 su
bardağı firik
• Yarım su
bardağı bulgur
• 1 iri
kuru soğan
• 3-4 diş
sarmısak
• 1 yemek
kaşığı domates salçası
• 1 yemek
kaşığı biber salçası
• Tuz
•
Karabiber
• Nar
ekşisi
• 1 su
bardağı sıvıyağ
Firikli Kuru Dolma Yapılışı:
Et, firik,
bulgur, ince doğranmış soğan, sarımsak, salçalar, tuz, karabiber ve sıvıyağı
beraber harmanlayarak içi hazırlayın. 1 tencereye su koyun ve kaynatın. Önce
patlıcanları haşlayın. Tırnağınızla kontrol ettikten sonra biber ve kabakları
ekleyip tencerenin altını kapatın. 15 dakika sonra suyunu süzün. Dolmaları
yarım doldurarak elinizle yassı şekil verip tencereye dizin. Birinin başına,
diğerinin dibi gelecek şekilde yerleştirirseniz bulgurun dışarıya çıkmasını
engellersiniz. Tencerenin dibine kemik döşerseniz hem yanmaz hem daha lezzetli
olur. Dolma dizme işlemi tamamlandıktan sonra üzerine bir ağırlık yerleştirip,
üç parmak aşacak şekilde su ilave edip ocağa koyun. Kaynadıktan sonra ekşisini
ekleyin. 1 saat 10 dakika sonra servise hazırdır.