BİBERLİ EKMEK
(30 adet için)
Biberli ekmek odun fırınında veya tandırda pişiriliyor.
Biberli ekmek Malzemeleri
1 kuru soğan
1/2 kg biber salçası
1 kg çökelek peyniri (Koymasanız da olur)
1/2 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı zahter
1/2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu
1 su bardağı zeytinyağı
Biberli Ekmek Hamur için;
350 gr un
250 ml su
1 tatlı kaşığı tuz
Biberli ekmek Nasıl yaparım?
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, büyük bir
tepsiye alın.
Soğanların üzerine biber salçası, çökelek peyniri,
kimyon, zahter, susam ve çörekotunu ekleyip karıştırın.
İyice karıştırılan iç harca üzerini geçmeyecek kadar
zeytinyağı ekleyerek cıvık bir harç elde edin. Harcın kuru kalmaması biraz
cıvık olması önemli ki böylelikle pişerken hamura lezzetini tam verebilsin.
Biberli ekmeğin hamuru hafif ve mayasız olmalı. Bunun için un,
su ve tuzla bir hamur yoğurun.
Hamuru bezelere ayırın. Biberli ekmeklerin büyüklüğü
bir el kadar olmalı.
Bezeleri ister merdaneyle ister elinizle açın. İç
harcını üzerine sürüp önceden ısınmış fırında 170 derecede kızarana kadar pişirin.