Meşhur Biberli Ekmek Tarifi HATAY YEMEKLERİ

BİBERLİ EKMEK

(30 adet için)

 

Biberli ekmek odun fırınında veya tandırda pişiriliyor.

Biberli ekmek Malzemeleri

1 kuru soğan

1/2 kg biber salçası

1 kg çökelek peyniri (Koymasanız da olur)

1/2 çay kaşığı kimyon

3 yemek kaşığı zahter

1/2 yemek kaşığı susam

1 yemek kaşığı çörekotu

1 su bardağı zeytinyağı

 

Biberli Ekmek Hamur için;

350 gr un

250 ml su

1 tatlı kaşığı tuz

 

Biberli ekmek Nasıl yaparım?

Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, büyük bir tepsiye alın.

Soğanların üzerine biber salçası, çökelek peyniri, kimyon, zahter, susam ve çörekotunu ekleyip karıştırın.

İyice karıştırılan iç harca üzerini geçmeyecek kadar zeytinyağı ekleyerek cıvık bir harç elde edin. Harcın kuru kalmaması biraz cıvık olması önemli ki böylelikle pişerken hamura lezzetini tam verebilsin.

Biberli ekmeğin hamuru hafif ve mayasız olmalı. Bunun için un, su ve tuzla bir hamur yoğurun.

Hamuru bezelere ayırın. Biberli ekmeklerin büyüklüğü bir el kadar olmalı.

Bezeleri ister merdaneyle ister elinizle açın. İç harcını üzerine sürüp önceden ısınmış fırında 170 derecede kızarana kadar pişirin.


Bu yazı hatayyemektariflerim grubunca yazılmıştır...

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad