Arnavut Ciğeri Tarifi, Nasıl Yapılır?

ARNAVUT CİĞERİ

Bu yazımda sizlere evinizin konforunda ve kolayca hazırlayabileceğiniz Arnavut Ciğeri tarifini vereceğim. 

 


2 KİŞİLİK

 

ARNAVUT CİĞERİ MALZEMELER

ü  300 gram karaciğer

ü  1 su bardağı un

ü  1 çay kaşığı karbonat

ü  tuz

ü  karabiber

ü  sıvıyağ

 


ARNAVUT CİĞERİ HAZIRLANIŞI

 

1. Ciğerin zarını soyup küp küp doğrayın. Aman sinirlerini iyi temizleyin

2. Tuz, karabiber, karbonat ve unu iyice karıştırın.

3. Kesilen ciğerleri una bulayıp, bir kevgir yardımıyla fazla unu silkeleyin.

4. Derin bir tavada sıvıyağı ısıtın.

5. Kızgın yağa ciğerleri atıp, kızartın.

 


Zarı soyulan ciğeri asla yıkamayın sertleşir.

Ciğerleri yağ çekmemesi için çok kızgın tavada kızartın.

Yağın soğumaması için 2-3 defada pişirin.

Yanına bol sumaklı ve maydanozlu kırmızı soğan salatası yapın


Bu yazı hatayyemektariflerim grubunca yazılmıştır...

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad