Dana Dil Söğüş Tarifi | Dil Söğüş Nasıl Yapılır? |

SÖĞÜŞ DİL TARİFİ

Bu tarifimizde kolayca hazırlayabileceğiniz sakatat yemeklerinden dana dil söğüş yapacağız. 

Sakatatlar protein açısından besleyici gıdalardır. Zaten severek tükettiğimiz sakatat (hayvanın iç organları) bilinçli tüketildiği takdirde faydası da mevcuttur.

Söğüş Dil faydaları, sağlıklı yağ ve protein açısından zengindir. Genel anlamda kas dokusundan meydana gelen dil, yumuşak bir yapıya sahip olduğundan kolay da pişmektedir.



12 DİLİM

SÖĞÜŞ DİL MALZEMELER

ü  1 adet dana ya da koyun dili

ü  5-6 adet arpacık soğan

ü  1 adet havuç

ü  2 adet defne yaprağı

ü  6-7 adet tane karabiber 

SÖĞÜŞ DİL  HAZIRLANIŞI 

1. Dil en az 1 saat bol tuzlu soğuk suda bekletilir.

2. Bekleyen dil iyice yıkanıp diğer malzemelerle beraber düdüklü tencereye alınır.

3. Üstünü geçecek kadar su ilave edilip yaklaşık 30 dakika pişirilir.

4. Düdüklü tencerenin basıncı düşüp, kapağı açıldığında tencereden çıkarılan dilin üzerindeki deri soyulur.

5. Soğuk ya da sıcak olarak dilimlenerek servis edilir. 

ÖNEMLİ NOTLAR

Dili en rahat ılıkken soyabilirsiniz. Soğuduğu zaman soymak imkansızlaşır.

İyi piştiğini anlamak için dilin kökündeki kemiklere bakmak yeterlidir. Kemikler kolaylıkla yerinden çıkıyorsa dil pişmiş demektir.

Dilin haşlama suyunu dondurup çorbalara et suyu olarak kullanabilirsiniz.


Bu yazı hatayyemektariflerim grubunca yazılmıştır...

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad