SÖĞÜŞ DİL TARİFİ
Bu tarifimizde kolayca hazırlayabileceğiniz sakatat yemeklerinden dana dil söğüş yapacağız.
Sakatatlar protein açısından besleyici gıdalardır. Zaten severek tükettiğimiz sakatat (hayvanın iç organları) bilinçli tüketildiği takdirde faydası da mevcuttur.
Söğüş Dil faydaları, sağlıklı yağ ve protein açısından zengindir. Genel anlamda kas dokusundan meydana gelen dil, yumuşak bir yapıya sahip olduğundan kolay da pişmektedir.
12 DİLİM
SÖĞÜŞ DİL MALZEMELER
ü
1 adet dana ya da koyun dili
ü
5-6 adet arpacık soğan
ü
1 adet havuç
ü
2 adet defne yaprağı
ü 6-7 adet tane karabiber
SÖĞÜŞ DİL HAZIRLANIŞI
1. Dil en az 1 saat bol tuzlu soğuk suda bekletilir.
2. Bekleyen dil iyice yıkanıp diğer malzemelerle beraber
düdüklü tencereye alınır.
3. Üstünü geçecek kadar su ilave edilip yaklaşık 30 dakika
pişirilir.
4. Düdüklü tencerenin basıncı düşüp, kapağı açıldığında
tencereden çıkarılan dilin üzerindeki deri soyulur.
5. Soğuk ya da sıcak olarak dilimlenerek servis edilir.
ÖNEMLİ NOTLAR
Dili en rahat ılıkken soyabilirsiniz. Soğuduğu zaman soymak
imkansızlaşır.
İyi piştiğini anlamak için dilin kökündeki kemiklere bakmak
yeterlidir. Kemikler kolaylıkla yerinden çıkıyorsa dil pişmiş demektir.
Dilin haşlama suyunu dondurup çorbalara et suyu olarak
kullanabilirsiniz.