SALÇALI DİL
SALÇALI DİL MALZEMELER
1 adet dana ya da koyun dili
5-6 adet arpacık soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
6-7 adet tane karabiber
Salçalı sos için (4
kişilik)
1 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
Sıvıyağ
SALÇALI DİL YAPILIŞI
1. Dil en az 1 saat bol tuzlu soğuk suda bekletilir.
2. Bekleyen dil iyice yıkanıp diğer malzemelerle beraber
düdüklü tencereye alınır.
3. Üstünü geçecek kadar su ilave edilip yaklaşık 30 dakika
pişirilir.
4. Düdüklü tencerenin basıncı düşüp, kapağı açıldığında
tencereden çıkarılan dilin üzerindeki deri soyulur.
5. Dilimlenen dili yağlanmış bir tencereye dizin.
6. Üzerine halka halka doğranmış domatesleri ve ince doğranmış
sarımsakları koyun.
7. En son su ile açılmış salçayı gezdirip kapağı kapalı şekilde
kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.