Yürek Sote Tarifi | Yürek Sote Nasıl Yapılır? |

YÜREK SOTE TARİFİ




Hafif ve Leziz Dana Yürek Sote Tarifi 

İster meze olarak ister öğün olarak tüketebileceğiniz, enfes ve bir o kadar da besleyici olan dana yürek sotesi tarifini sizlere sunuyoruz. Oldukça hafif bir öğün olan dana yüreği sotesinin hem yapımı kolay hem de tadı muhteşem. 

Dana yüreği sotesi yaparken öncelikle yarım kilo kadar dana yüreğini ve biraz tereyağı ile sıvı yağı bir tencerede kısık ateşte pişirmeniz gerekmektedir. Dana kalbi suyunu verip tekrar çekene kadar pişirme işlemi devam etmelidir, bu sayede et yumuşak ve daha lezzetli olacaktır. 

Dana yürek suyunu çektikten sonra ise söğüş şeklinde bir adet soğan ve birkaç adet biber doğrayarak tencereye ekleyebilirsiniz. Ardından birkaç diş sarımsak da soyup küçük parçalar halinde doğrayarak soğan ve biber ile birleştirebilirsiniz. Soğan ve biber pembeleştikten sonra da iki adet domatesi de doğrayarak tuz ile beraber ekleyebilirsiniz. 

Domatesler yumuşayana dek birkaç dakika daha pişireceğiniz dana yürek ve sebzeleri daha sonrasında ocaktan alıp ılımaya bırakabilirsiniz. İnce bir şekilde kıyılmış maydanoz ile tatlandırabileceğiniz bu muhteşem dana yürek kavurma ile birçok farklı lezzeti de bir arada tüketebilirsiniz. 

Dana Yüreği Sotesi İle Neler Tüketilebilir? 

Her tür yemekle muhteşem bir lezzet uyumu yakalayabileceğiniz dana yürek sotesi sofralara enfes bir tat bırakacak. Ağızda dağılan, yumuşacık dana yürek faydaları da saymakla bitmeyecek kadar besleyici ve bir o kadar da lezzetlidir. 

Dana yüreği sotesi ile beraber tüketebileceğiniz enfes tatlardan biri elbette domatesli bulgur pilavıdır. Hem protein yanında faydalı bir karbonhidrat alımı gerçekleştirirken hem de aynı zamanda enfes bir lezzet uyumu yakalamış olursunuz. Öte yandan dilerseniz yapmış olduğunuz leziz dana yürek sotesi yanına çıtır çıtır bir patates kızartması da servis edebilirsiniz.

 

Daha ferah bir şeyler tercih ederseniz sumaklı bir soğan salatası da dana yüreği sotesi ile oldukça iyi gidecektir. Yanında ayran ya da yoğurt da tüketebileceğiniz bu kolay ve enfes tarifi mutlaka denemenizi öneririz. 

YÜREK SOTE MALZEMELER

4 adet koyun yüreği

2 adet domates

2 adet biber

1 adet soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

Sıvıyağ

Tuz

Karabiber

 

YÜREK SOTE HAZIRLANIŞI

1. İnce doğranan soğan, küp küp doğranan biberler ve salça kızgın yağda şeffaflaşana kadar kavrulur.

2. Kuşbaşı doğranan yürekler ilave edilip 1-2 dakika sotelenir.

3. Üzerine ufak parçalar halinde doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenir.

4. Ağzı kapalı şekilde domatesler yumuşayıncaya kadar 6-7 dakika pişirin.


Bu yazı hatayyemektariflerim grubunca yazılmıştır...

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad