Firinda Biberli Ekmek Tarifi, HATAY YEMEKLERİ I

Biberli ekmek nasıl yapılır ? Güzel şehrimden Hatay Yöresel Yemeklerinden muhteşem bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, Biberli Ekmek, Katıklı Ekmek diyenlerde var.

Bizim yapacağımız Biberli (katıklı) ekmek  tarifi, Zor gibi görünebilir ama aslında çok kolay, biraz zaman alır, ancak ortaya çıkan lezzet muhteşemdir.

Sizlere kahvaltılarınız için özel olarak hazırladığımız enfes tatlımız Biberli (katıklı) Ekmek tarifi, Damaklarınız lezzetten çatlayacak daha önce tatma fırsatı bulamadıysanız şiddet  tavsiye ediyorum. tandırımız olmadığı için evdeki fırında yapacağız...





Biberli Ekmek Tarifi Malzemeleri:
2 adet ekmek hamuru
• Yarım çay bardağı çökelek
• 1 küçük soğan
• 3 yemek kaşığı biber salçası
• 2 yemek kaşığı çörek otu
• 2 yemek kaşığı susam
• 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi
• 1 avuç zahter (kekik)
• 1 çay bardağı zeytinyağı
Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı:
Soğanı ince kıyın. Çökelek, biber salçası, susam, çörek otu, zeytin ezmesi ve ovulmuş zahter ile birlikte zeytinyağı katarak karıştırın. Mini fırın tepsisini bol yağlayın. Fırından aldığınız ya da kendiniz hazırladığınız hamuru tepsiye yayın. Hamur yayma sırasında büzüşeceğinden, malzeme ile birlikte yayılması daha kolay olur. Tüm malzemeyi hamur üzerine yaydıktan sonra orta ısılı fırına sürün.

Tavsiye Yazı:Afyon Bukmesi Nasil Yapilir - Mercimekli Bukme Nasil Yapilir Resimli Anlatim

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad