Biberli ekmek nasıl yapılır ? Güzel şehrimden Hatay Yöresel Yemeklerinden muhteşem
bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, Biberli
Ekmek, Katıklı Ekmek diyenlerde var.
Bizim yapacağımız Biberli (katıklı) ekmek tarifi, Zor gibi görünebilir ama aslında çok kolay, biraz zaman alır, ancak ortaya çıkan lezzet muhteşemdir.
Sizlere kahvaltılarınız için özel olarak hazırladığımız enfes tatlımız Biberli (katıklı) Ekmek tarifi, Damaklarınız lezzetten çatlayacak daha önce tatma fırsatı bulamadıysanız şiddet tavsiye ediyorum. tandırımız olmadığı için evdeki fırında yapacağız...
Bizim yapacağımız Biberli (katıklı) ekmek tarifi, Zor gibi görünebilir ama aslında çok kolay, biraz zaman alır, ancak ortaya çıkan lezzet muhteşemdir.
Sizlere kahvaltılarınız için özel olarak hazırladığımız enfes tatlımız Biberli (katıklı) Ekmek tarifi, Damaklarınız lezzetten çatlayacak daha önce tatma fırsatı bulamadıysanız şiddet tavsiye ediyorum. tandırımız olmadığı için evdeki fırında yapacağız...
Biberli Ekmek Tarifi Malzemeleri:
• 2 adet
ekmek hamuru
• Yarım
çay bardağı çökelek
• 1 küçük
soğan
• 3 yemek
kaşığı biber salçası
• 2 yemek
kaşığı çörek otu
• 2 yemek
kaşığı susam
• 1 yemek
kaşığı zeytin ezmesi
• 1 avuç
zahter (kekik)
• 1 çay
bardağı zeytinyağı
Tavsiye Yazı:Cara Peyniri Nasıl Yapılır ?
Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı:
Soğanı
ince kıyın. Çökelek, biber salçası, susam, çörek otu, zeytin ezmesi ve ovulmuş
zahter ile birlikte zeytinyağı katarak karıştırın. Mini fırın tepsisini bol
yağlayın. Fırından aldığınız ya da kendiniz hazırladığınız hamuru tepsiye
yayın. Hamur yayma sırasında büzüşeceğinden, malzeme ile birlikte yayılması
daha kolay olur. Tüm malzemeyi hamur üzerine yaydıktan sonra orta ısılı fırına
sürün.
Çok teşekkür ederim kolayca yaptık
YanıtlaSil