Haşhaşlı Şekerpare Tarifi, Nasıl Yapılır?


Haşhaşlı şekerpare tarifi

Haşhaşlı Şekerpare, şerbetli tatlıların klasiklerindendir. Yapılışı da gayet kolaydır, Haşhaşlı Şekerpare için gerekli malzemelerinin hepsi evinizde vardır, tarifimizde gayet basit, hadi şekerparenizin üzerine haşhaş tohumu dökülerek reknlendirebilirsiniz..
Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

Haşhaşlı şekerpare Malzemeleri

250 gr. Tereyağı
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
Aldığı kadar un.

Haşhaşlı şekerpare Şerbetinin Yapılışı


3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon

Haşhaşlı şekerparenin Yapılışı

Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Un dışındaki malzemeleri güzelce karıştırıyoruz
Un da ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve her birinin ortasına bir fındık koyuyoruz.
Önceden 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlımıza hemen soğuk şerbeti döküp üzerini bir tepsi ile kapatıp dinlendiriyoruz.
💕💕




Bu yazı hatayyemektariflerim grubunca yazılmıştır...

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad