Künefe tarifinde, iki katman kadayıf arasına tuzsuz bir cins peynir koyularak hafifçe pişirilir ve üzerine çok koyulaşmamış şeker şurubu katılır. Hatay yöresine ait künefe, Güneydoğu’da sıkça tüketilen tatlılar arasındadır. Peki künefe kaç kalori? İşte tavada künefe tarifi…
KÜNEFE TARİFİ
Künefenin Malzemeleri;
500 gram tel kadayıf
200 gram tereyağ
200 gr dil peyniri
Künefenin Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Künefe Yapılışı;
İlk önce şerbetini hazırlayalım. Bunun için şeker ve suyu tencere alalım ve kaynatalım.
Tereyağını eritelim ve kadayıfları tereyağ ile yoğuralım.
Sonra kadayıfları olabildiğince ufak parçalara bölelim, hatta ben bıçakla keserek kıyıyorum, sizlere de tavsiye ederim.
Sonra krep tavasına tereyağı koyalım. Kadayıfların bir kısmını tavaya koyalım ve elimizle bastıralım.
Peynirleri keselim ve kadayıfın üstüne eşit bir şekilde koyalım. Geri kalan kadayıf ile peynirin üzerine kapatalım. Tavaya koyduğumuz kadayıfları sıkılaşması için biraz bastıralım..
Kadayıflar kızarana kadar künefeyi pişirelim.
Künefenin püf noktası Nedir?
Künefe sıcak, şerbet ılıkken üzerine dökelim. Bir süre şerbeti çekmesini bekledikten sonra servis edelim.
Burada da Künefe tarifimizin videosunu izleyebilirsiniz.
En Çok beğinilen tariflerimizden
Tuzda Tavuk Nasıl Yapılır ? Oruk (Içli) Köfte) Tarifi, Nasıl Yapılır? Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır ?
Arap Kebabı Nasıl Yapılır ?